Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2011,
12.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Triplat smučarski skoki

Četrtek, 7. 4. 2011, 12.59

8 let

"Gre za velik korak naprej v razvoju ženskih skokov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mednarodni olimpijski komite je v sredo potrdil šest novih disciplin za zimske olimpijske igre leta 2014 v Sočiju. V programu so tudi ženski smučarski skoki.

"To je velik korak naprej v razvoju ženskih skokov," je prepričan trener slovenskih skakalk Matjaž Triplat, ki meni, da bodo Slovenke v tem športu zanesljivo krojile sam vrh.

"Čakali smo na uradno potrditev. Že predhodno so se pojavljali namigi, da bodo ženski skoki uvrščeni v program zimskih olimpijskih iger za Soči, vendar smo se nekako navadili, da dokler ni vsa stvar uradna, se zadeve ne komentira. To je velik korak naprej v razvoju ženskih skokov. V slovenski ekipi smo prepričani, da bomo do takrat imeli še močnejše jedro. Imamo še dve, tri tekmovalke, izredno mlade, ki prihajajo in ki se bodo postopoma v teh treh letih priključile jedru ekipe. Z nekim pametnim in načrtovanim, sistematičnim, delom si upam trditi, da bomo v Sočiju imeli zelo, zelo močno ekipo," je povedal Triplat.

"Na zadnjem svetovnem prvenstvu je Eva Logar končala na četrtem mestu, Maja Vtič pa na petem mestu na posamični tekmi. Krog favoritk za Soči se bo vsekakor povečal. Mislim, da bo izredno zanimiva tekma. Dejstvo pa je, da imena ne skačejo, da so ambicije visoke, vendar se na drugi strani zavedamo, da bo pot trnova. Vse reprezentance bodo začele sistematično delati in mi se bomo temu prilagodili oziroma bomo maksimalno pripravljeni takrat in verjamem, da uspehi ne bodo izostali," je optimističen trener slovenske ženske izbrane vrste.

Z novo sezono se obetajo velike spremembe: "Z majem se začnemo pripravljati na novo sezono, šele z marcem smo končali zimsko sezono. Trenutno dekleta individualno trenirajo po programu motorične vadbe. V naslednji sezoni nas čakajo tri stopnje tekmovanj: svetovni pokal kot najvišja oblika, potem celinski pokal, vmesna stopnja, za najmlajše pa bodo organizirali v sklopu alpskih držav tudi t. i. alpski pokal, kjer se dekleta prvič srečujejo z mednarodno konkurenco, tako da se bo obseg dela kar povečal."

Nič kaj nepomemben del predstavljajo sredstva, ki so precej skromna in omejena. "Srčno upam, da bodo olimpijske igre pozitivno vplivale na finančno sliko. Glede na to, da že zdaj delujemo pod minimumom nekih normalnih sredstev, da se zelo prilagajamo, iščemo najboljše kombinacije: na eni strani si prizadevamo zagotoviti kakovostne treninge, po drugi, da gre za cenovno sprejemljive programe. Verjamem, da se bodo s pojavom svetovnega pokala in zdaj še olimpijskimi igrami ti programi normalizirali in se bodo zagotovili res dobri pogoji za dekleta. Nenazadnje verjamem, da bo stvar izredno zanimiva za sponzorje glede na to, da so dekleta in drzna in simpatična. Tako da upam, da bo tudi s strani Smučarske zveze Slovenije in vseh institucij na področju športa poslej bistveno več posluha za dekleta," je sklenil Triplat.

Ne spreglejte