Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2008,
14.18

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2008, 14.18

8 let, 1 mesec

Henklova znova zmagala, Gregorinova 19.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemška biatlonka Andrea Henkel (36:07,3/1) je zmagovalka današnje tekme na 12,5 km s skupinskim startom v italijanski Anterselvi.

Na tekmi za svetovni pokal sta nastopili dve Slovenki: Teja Gregorin je zasedla 19. (+2:21,9/5), Dijana Grudiček Ravnikar pa 20. mesto (+2:25,6/4). Za Henklovo, ki je v soboto slavila zmago tudi v zasledovanju, sta se uvrstili Švedinja Anna Carin Olofsson (+0:16,1/0) in Nemka Kati Wilhelm (+0:28,8/2), vodilna biatlonka v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Greegorinova: Na strelišču se mi začnejo tresti noge

"Streljanje stoje mi res ne gre. Kaže, da imam sedaj težave s tem, saj se mi na strelišču začnejo tresti noge. Že dva dni se mi ponavlja ta napaka in to bo treba popraviti. Zaradi tega tudi ne morem streljati v ritmu. Tekaško se čutim dokaj močno in zadnji dve tekmi sta pokazali, da se popravljam po virusnem obolenju. Ker imamo sedaj nekaj premora do svetovnega prvenstva, bova s trenerjem poskusila še dvigniti formo in se posvetiti izboljšanju streljanja. Vsekakor so moji cilji na prvenstvu vsaj tako visoki kot rezultati, ki sem jih dosegala na tekmah svetovnega pokala. Kljub temu, da ljudje morda od mene pričakujejo več, bom storila vse, da ne podležem temu pritisku, saj v prvi vrsti tekmujem zase. Vsekakor pa bom dala vse od sebe, da ne razočaram sebe in seveda tudi njih," je trezno razmišljala Teja Gregorin.

Ravnikarjeva: Bila je težka tekma

Tretjič v svoji karieri se je tekme s skupinskim štartom udeležila Dijana Ravnikar. V zadnjih dneh je dokazala, da sodi v krog tridesetih najboljših in takšna so bila tudi njena pričakovanja pred tekmo. Na vsakem strelskem postanku je zgrešila po eno tarčo (1,1,1,1) in se gibala okrog dvajsetega mesta. Po zadnjem streljanju je uspela strelišče zapustiti celo kot šestnajsta, vendar so jo zadnji kilometri proge preveč utrudili in štiri biatlonke, med njimi tudi Gregorinova, so švignile mimo.

"Bila je težka tekma, saj so to najboljše biatlonke na svetu. Nekatere zelo hitro začnejo in če podležeš temu tempu, si na koncu že zelo pri koncu z močmi. Če bi zadela tisti dvajseti strel, bi lahko še kaj napredovala, vendar je potrebno tvegati in danes sem ga žal zgrešila. Čeprav je do svetovnega prvenstva še nekaj časa, želim predvsem ohraniti trenutno formo. Če bo tako, bom zadovoljna," je pred naslednjimi nastopi povedala Dijana Ravnikar.

Kos: Upam, da je bolezensko obdobje mimo

Slovenske nastope v Anterselvi/Antholzu je ocenil tudi ženski trener Tomaš Kos: "Dosežki so relativno dobri, če upoštevamo stanje v kakršnem smo bili pred prihodom. Tek se počasi spet dviguje pri tistih najboljših in smo spet bolj konkurenčni. Med pripravami bomo poskušali stanje še optimizirati in popraviti tiste napake, ki so se pojavile sedaj med tekmovanji. Upam, da je bolezensko obdobje mimo in ostanejo tekmovalke zdrave do konca sezone. V Anterselvo se spet vrnemo v četrtek in bomo tukaj trenirali do odhoda v Östersund na svetovno prvenstvo."

Ne spreglejte