Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
3. 5. 2017,
13.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Ivica Kostelić Miha Podgornik

Sreda, 3. 5. 2017, 13.10

6 let, 7 mesecev

Ivica Kostelić: Nikoli ne bom končal kariere

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Čeprav o koncu kariere Ivice Kostelića ne čivkajo le vrabci na vejah, temveč tudi številni drugi ptiči, pa legendarni hrvaški alpski smučar tudi po novi pohodniško-smučarski avanturi na Grenlandiji ne želi naznaniti, da je smuči postavil v kot. 

Ivica Kostelić smuči še ni postavil v kot, a tekmoval, kot vse kaže, prav tako ne bo več. | Foto: Sportida Ivica Kostelić smuči še ni postavil v kot, a tekmoval, kot vse kaže, prav tako ne bo več. Foto: Sportida

Potem ko sta lani na smučeh prečila Islandijo, sta se slovenski biatlonski trener in serviser ter vsestranski športnik Miha Podgornik in hrvaški smučarski zvezdnik Ivica Kostelić lotila Grenlandije. Njuna pot je trajala 18 dni in 10 ur, v tem času pa sta na smučeh ali peš prehodila 582 kilometrov, večinoma v izjemno zahtevnih razmerah, tudi z vetrovi do 120 kilometrov na uro in živim srebrom pri minus 34 stopinj Celzija.

"To je bilo najtežje, kar sem pretrpel v svojem, lahko rečem, špartanskem življenju. To je bila moja največja pustolovščina, po kateri se je v meni nekaj spremenilo," je po zahtevni ekspediciji za Večernji list povedal Kostelić, ki je za "spominek" prejel nekaj ozeblin. Še huje pa jo je skupil Podgornik.

Kariera, ki ne bo nikoli končana

Ko se je lani vrnil z islandske avanture, je naznanil nadaljevanje kariere. Zdaj ga tovrstne misli ne prevevajo. A čeprav je že dejal, da je opravil z zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu in po vsej verjetnosti tudi v svetovnem pokalu, pa Ivica še vedno ne želi uradno naznaniti konca kariere.

"Nikoli ne bom končal kariere," je za omenjeni hrvaški časnik odvrnil zmagovalec 26 tekem svetovnega pokala, ki bo večji del poletja preživel na dalmatinskem otoku Mljet. Na kakšnem kondicijskem treningu se bo priključil tudi bratoma Eliasu in Samuelu Kolegi, hrvaškima smučarjema, ki sta postala nova varovanca trenerja Anteja Kostelića. Oče torej ostaja v smučarskem svetu, za sina pa se vse bolj zdi, da se bo poslovil, ne da bi to kadarkoli priznal.

Ne spreglejte