Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
29. 11. 2014,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 29. 11. 2014, 15.09

8 let

Katja Višnar: Tako kot danes, še nisem odtekla

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski tekači na smučeh so novo sezono začeli sanjsko, saj je slovenska tekačica Katja Višnar na svetovnem pokalu zasedla drugo mesto. Zadovoljen tudi trener Marko Gracer.

Katja Višnar je tako še četrtič v karieri stopila na stopničke na tekmah svetovnega pokala. 30-letna Blejka po tem uspehu že pogleduje proti naslednji tekmi, ki bo v Lillehammerju. "Imela sem res izjemen dan, počutila sem se odlično in to izkoristila na tekmi. Tako kot danes, še nisem odtekla. Po kvalifikacijah smo vedeli, kje smo izgubili proti močnim Norvežanom, nato je servis opravil korekcije pri pripravi smuči in v nadaljevanju sem imela res vrhunsko mažo. V izločilnih bojih sem bila brez stresa, mirna in osredotočena, vrhunsko mi je uspelo odteči tudi naporen in strm zadnji klanec. Sedaj se bom pripravila na sprint v Lillehammerju," je po tekmi povedala Višnarjeva, ki gre lahko v prihodnje tekme zelo optimistično.

Ob velikem slovenskem uspehu je bil zadovoljen tudi prvi mož slovenske reprezentance Marko Gracer, ki je že dan pred sobotno tekmo največje upe polagal na Katjo Višnar. Katja je že na pripravljalnih tekmah kazala zelo dobro formo. "Prve tekme so zmeraj loterija, ker ne vemo, kje smo v primerjavi s konkurenco," nam je še v četrtek pripovedoval Gracer, a zdaj je jasno, da so skozi pripravljalno obdobje dobro delali in da so na pravi poti.

O medalji niso razmišljali

V slovenskem taboru o medalji niso razmišljali, saj je na šprintih veliko dejavnikov, ki odločajo o končni uvrstitvi. Veliko pohval pa je Gracer namenil tudi serviserki ekipi."Po četrtfinalu smo videli, da bi bila Katja lahko v finalu, o sami medalji takrat nismo razmišljali, ker je vmes še vrsto drugih dejavnikov. Treba je povedati, da smo imeli izredno dobro pripravljene smuči. Nekoliko boljše smuči so imeli Norvežani in morda Rusi, tako da lahko samo rečem, serviserjem kapa dol," je z zadovoljstvom razlagal glavni trener, ki je bil zadovoljen tudi z nastopi ostalih slovenskih tekmovalcev.

"Zelo me veseli, da se prebuja Vesna Fabjan, ki je v precej boljši formi kot pred tednom dni v Beitostølenu, enako velja tudi za Niko Razinger. Za Alenko Čebašek pa je to njen najboljši nastop v šprintu v klasični tehniki, tako da je tudi ona pokazala zelo dobro formo" je še dodal Marko Gracer, ki v nedeljo na distanci računa na Alenko Čebašek, Leo Enifalt in Boštjana Klavžarja, verjetno pa bo štartala tudi Vesna Fabjan.

Ne spreglejte