Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
19. 11. 2020,
17.54

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

3

Natisni članek

svetovni pokal Levi Anna Swenn Larsson

Četrtek, 19. 11. 2020, 17.54

3 leta, 6 mesecev

PRED SLALOMOM V LEVIJU

Koronska rdeča luč za Švedinje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

3

Anna Swen Larsson | Anna Swenn-Larsson bo morala izpustiti sobotni in nedeljski slalom v Leviju. | Foto Sportida

Anna Swenn-Larsson bo morala izpustiti sobotni in nedeljski slalom v Leviju.

Foto: Sportida

Slalomsko odprtje sezone za alpske smučarke bo ob koncu tedna v Leviju na Finskem minilo brez udeležbe švedske reprezentance, ki se namesto na Črno progo seli v karanteno.

Mikaela Shiffrin
Sportal Mikaela Shiffrin se vrača na veliki oder

Potem ko so iz ženskega švedskega tabora že v sredo sporočili, da je bil trener Christian Thoma ob prihodu v Levi pozitiven na testiranju na novi koronavirus, a dodali, da so bili rezultati testov vseh ostalih v reprezentanci negativni, se zdaj v karanteno seli celotna ženska slalomska ekipa. Finske zdravstvene oblasti so se za ukrep karantene za celotno ekipo odločile po posvetu s švedskimi kolegi.

"Seveda smo razočarani, a le nad tem, da naša dekleta ne bodo tekmovala. Ukrep oblasti pa sprejemamo in razumemo, saj živimo v času pandemije. Zdaj se bomo osredotočili na naslednje tekme," je v sporočilu za javnost izjavil direktor švedskih smučarskih reprezentanc Eliasson Winter.

Slalomsko odprtje sezone, ki ga bo zaznamovala vrnitev ameriške šampionke Mikaele Shiffirn, bo tako med drugim minilo brez standardne članice elitne sedmerice in aktualne svetovne podprvakinje Anne Swenn Larssons. Tudi najboljša švedska slalomistka, ki je glavne uspehe dosegala na smučeh, za katere skrbi slovenski serviser Jaka Poje, se sicer počuti dobro. Iz švedskega tabora sporočajo tudi, da okuženi trener ni imel nobenih simptomov.

 Švedski primer kaže na to, kako nepredvidljiva in drugačna bo torej sezona 2020/21. Na račun okužbe v ekipi bo namreč ena od osrednjih kandidatk za slalomsko odličje svetovnega pokala ostala brez dveh od skupno devetih tekem.

V Leviju je medtem tudi slovenska odprava z Meto Hrovat, Ano Bucik in Nejo Dvornik, ki je testiranje opravila že pred čarterskim poletom iz Züricha. Po zagotovilih iz SZS so bili rezultati negativni, saj je bil to tudi predpogoj za vstop v smučarski "mehurček", ki ga je glavnina reprezentanc (izjema so bile Švedinje in Norvežanke) že ustvarila in prenesla na Finsko.

Zelena luč za prihajajoče tekme

Z ženskima preizkušnjama v Leviju naj bi smučarska sezona vendarle vstopila v stabilnejši tekmovalni urnik. Pri Mednarodni smučarski zvezi so namreč pred dnevi prižgali kar nekaj zelenih luči za prihajajoča tekmovanja. Tako sta potrjeni prestavljeni paralelni preizkušnji za oba spola, ki ju bo Lech v Avstriji gostil 26. in 27. novembra. Kljub slabi epidemiološki sliki in zaostrenim ukrepom je zdaj potrjen tudi francoski paket tekem. Val d'Isere bo naprej gostil dva moška veleslaloma (5. in 6. 12.), en teden pozneje še prvi dvojček hitrih disciplin, 16. in 20. 12. pa še ženski superveleslalom in smuk. Vmes bo 12. in 13. decembra Courchevel gostil dva veleslaloma za dekleta.
Ana Bucik
Sportal Slabih dni je vedno manj
Boštjan Kline
Sportal Smukaški zvonec zadnje priložnosti
Hansi Hinterseer
Sportal Zvezdniško življenje smučarskega "šlager" pevca

 

 

Ne spreglejte