Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2013,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 21. 12. 2013, 12.55

8 let

Kowalczykova odpravila konkurenco, Slovenke brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poljakinja Justyna Kowalczyk je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučarskih tekačic v šprintu v klasični tehniki na 1,25 kilometra v italijanskem Asiagu.

Druga je bila Finka Anne Kylloenen, tretja pa Maiken Caspersen Falla.

Slovenke so ostale brez finala, najboljša je bila Katja Višnar na 11. mestu, ki se je od štirih Slovenk na štartu edina uvrstila v polfinale. Vesna Fabjan je v četrtfinalu zasedla 28. mesto, Anamarija Lampič je obstala v kvalifikacijah na 51. mestu, Nika Razinger pa je bila 61. od 64 tekmovalk.

Višnarjeva z višjimi cilji

Višnarjeva je imela veliko večje načrte na tekmi, v kateri je v kvalifikacijah prepričljivo zasedla prvo mesto z najhitrejšo predstavo. Višnarjeva je nastopila v prvi četrtfinalni skupini ter je ciljno črto prečkala le za Norvežanko Maiken Caspersen Fallo ter se tako neposredno uvrstila v polfinale, kjer je po neustreznem izboru smuči tekmovanje tudi končala. Njen dosežek jo je na koncu popeljal do 11. mesta.

"V kvalifikacijah in četrtfinalu sem nastopila s ''skejt smučmi'', polfinale pa s klasičnimi smučmi z mažo za oprijem. Izkazalo se je, da to ni bila dobro odločitev, saj sem že takoj po startu zaostala, čeprav imam dober start. Za finale se mora res vse poklopiti. Z rezultatom nisem povsem zadovoljna. Forma je prisotna, škoda je le, ker še ni top rezultata," je po tekmi dejala Blejka, ki se bo po Asiagu vrnila v svojo drugo domovino Norveško. Višnarjeva namreč ne načrtuje nastopov na novoletni turneji Tour de Ski, reprezentanci se bo znova pridružila 11. januarja na sprintu v Novem mestu.

V velikem finalu je največ moči ostalo Justyni Kowalczyk, ki je v cilj prišla s 1,34 sekunde prednosti pred Finko Kylloenenovo in s 2,30 sekund prednosti pred Fallo.

Zmaga v Rusijo, Slovenca obstala v kvalifikacijah

Nikita Krijukov je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih tekih v Asiagu. Rus je bil najhitrejši v finalu preizkušnje v šprintu v klasični tehniki na 1,65 km, na stopničke sta se uvrstila še Kazahstanec Aleksej Poltoranin in Švicar Gianluca Cologna. Oba Slovenca na startu, Rok Tršan in Boštjan Klavžar, sta obstala v kvalifikacijah.

Ne spreglejte