Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2013,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 30. 11. 2013, 11.25

8 let

Kowalczykovi še druga zmaga, Slovenke slabe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po petkovi zmagi v klasičnem sprintu je Poljakinja Justyna Kowalczyk (13:33,7) zmagala tudi na današnji drugi tekmi svetovnega pokala v Kuusamu. Pri moških zmagal Čeh Lukaš Bauer.

Drugo mesto na pet kilometrov klasično je osvojila Norvežanka Marit Bjoergen (+3,0), tretja pa je bila rojakinja slednje Therese Johaug (14,8). Od treh Slovenk je bila najvišje Alenka Čebašek na 37. mestu. Čebaškova je za Kowalczykovo zaostala minuto in deset sekund. Barbara Jezeršek je tekmo končala na 41. mestu (+1:13,5), Katja Višnar pa na 51. mestu (1:19,3).

"Punce so danes odtekle dokaj solidne rezultate in imajo dobro izhodišče za jutrišnjo zasledovalno preizkušnjo. Jezerškova je začela prepočasi in je na prvem merjenju vmesnega časa bila šele na 65. mestu, zadnji del pa je odtekla solidno in blizu točk. Jutri je na srečo 10 km tekma v prosti tehniki, je dovolj težka, kar ustreza tako Alenki kot Barbari. Servisna ekipa je glede na sneženje in težke pogoje v smučini svoje delo opravila z odliko," je po tekmi povedal glavni trener Marko Gracer.

Alenka Čebašek je za dobre štiri sekunde zgrešila točke svetovnega pokala. "Res je škoda, da nisem osvojila trideseterice. Nekoliko sem se bala današnje tekme, tudi zaradi rezultata v sprintu. Tekmo sem stopnjevala tako kot sem najbolje znala. To je moja najboljša klasična distanca za svetovni pokal. Glede na snežne pogoje, močno je padal sneg, so bile smučke odlično pripravljene, še posebej na ekstremno strme klance tukaj," je povedala Čebaškova.

"Danes je šlo vse po načrtih. Bilo je težko, saj so bili na progi zahtevni pogoji, spet sem se borila s časom Marit Bjoergen in uspelo mi je. Po včerajšnjem sprintu sem si dobro odpočila, a sem danes vseeno čutila bolečine v mišicah. Jutri me čaka še ena pomembna tekma," je po novi zmagi dejala Kowalczykova, ki lahko z jutrišnjo zmago osvoji trojček v Ruki.

Češki smučarski tekač Lukaš Bauer (24:43,8) je zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v Kuusamu. Drugo mesto na 10 kilometrov v klasični tehniki je osvojil Norvežan Eldar Roenning (+2,4), tretji pa je bil Rus Dimitrij Japarov (+5,7). Slovenski tekmovalci v svetovnem pokalu ne nastopajo.

Ne spreglejte