Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 11. 2013,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 21. 11. 2013, 15.26

8 let

Kranjec: Bolje v Nemčiji kot pred štirimi severnimi medvedi in šestimi ljudmi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naš prvi mož v pretekli sezoni svetovnega pokala v smučarskih skokih Robert Kranjec se veseli izziva, ki ga prinaša Klingethal. Počuti se odlično, predvsem pa bistveno drugače kot pred letom dni.

Težave na privajanje na nove drese je pobralo nemalo živcev pri Robertu Kranjcu v zadnji zimi. Ko se je našel v njih, je tudi zacvetel in bistveno bolj sproščeno skakal. V nadaljevanju sezone je nanizal kar 12 uvrstitev med najboljših deset na posamični tekmi, zmagal pa je tudi na poletih v njegovem Vikersundu.

V veliko zadovoljstvo mu je, da se je dokazal tudi na navadnih skakalnicah. V Saporu je dvakrat stal na odru za zmagovalce, nato bil med najboljšimi tremi še v Oslu. Na koncu sezone je bil peti skakalec in ima zato nastop na prvi tekmi v Klingenthalu že zagotovljen. "V zdravi meri je moja nestrpnost pred prvo tekmo. Bolj je pomembno to, da me ni strah, kot me je bilo lani. Takrat me je bilo blazno strah. Zelo dobro se počutim. V zadnjem obdobju sem prikazal dobre skoke. Upam, da jih bom prenesel še na tekmo. Tudi oprema je kakovostna, tako da sem lahko optimističen. Vesel sem, da bom prvo tekmo začel proti koncu. Za tiste najboljše se vedno malce bolje poskrbi. Če skačeš z nižjimi štartnimi številkami, se lahko zaradi razmer hitro znajdeš tudi na 'puklu'," je pred začetkom nove zime, čeprav bo v Klingenthalu bolj spomladansko vreme, dejal Kranjec.

O ciljih za sezono nikdar ne govori na glas, se pa je dotaknil želja za prvo postojanko svetovnega pokala: "Z vsem, kar bo boljše od 15. mesta, bom zelo zadovoljen. Konkurenca bo zagotovo močna, ne vem pa, kako kdo skače. Bomo ta konec tedna videli."

V zadnji sezoni je med skakalci blestel Gregor Schlierenzauer, ki bo tudi v novi eden glavnih kandidatov za nov veliki kristalni globus. Kranjec opozarja še na nemškega mladeniča, 18-letnega Andreasa Wellingerja, ki je Jerneju Damjanu speljal skupno zmago v poletnem grand prixu.

Da bo prva tekma v sezoni v Nemčiji in ne v Skandinaviji, kot je bila to tradicija, mu je bolj pri srcu. "Meni je všeč, da bo tekma v Klingenthalu. Skakalnica mi ustreza. Bo več navijačev, vendar je za nas, ki nismo domačini, to vseeno. Občutek je povsem drugačen, ko si v Planici. Je pa zagotovo bolje nastopati v Nemčiji kot na Finskem, ker je na tekmi šest ljudi in štirje severni medvedje," se je pošalil Kranjec, ki bo v Sočiju nastopil na četrtih olimpijskih igrah. "Mogoče sem se na te bolj načrtno pripravljal, ker bodo morda tudi moje zadnje olimpijske igre. Nisem namreč več rosno mlad. S pozitivnega vidika bom poskušal to izkoristiti sebi v prid," se je še malce ozrl v prihodnost leteči Kranjčan.

Ne spreglejte