Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
29. 1. 2016,
14.15

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zlata lisica Ana Drev Maruša Ferk Tina Maze Mateja Svet Maribor Pohorje

Petek, 29. 1. 2016, 14.15

6 let, 8 mesecev

Lindsey Vonn kot v mariborskem turističnem katalogu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mariborski organizatorji Zlate lisice vztrajajo, da jim narava ne more do živega. Ana Drev, Lindsey Vonn in tekmice jim verjamejo.

"Osem? Bolje ne bi moglo biti. Veselim se tekme. Predvsem zaradi dobrega občutka na zadnjih treningih. Smučala bom, kot znam, pa bomo videli, kako bo. Vem pa, da bo proga dobro pripravljena," je po tem, ko je kot članica druge skupine prvokategornic na javnem žrebanju v središču Maribora izžrebala štartno številko osem za sobotni veleslalom Zlate lisice, dejala Ana Drev.

Svoje občutke s proge, ki jo bo postavil ameriški trener Chip Knight, bo prva slovenska veleslalomska violina javila petim rojakinjam. Le te pa bodo morale na priložnost, da se spustijo po radvanjski strmini, čakati do druge polovice štartne liste.

Katarina Lavtar ima štartno številko 33, edina prava domačinka Ilka Štuhec 48., Meta Hrovat 53., Tina Robnik 54., Maruša Ferk pa 61.

Lindsey Vonn navdušena

Ena od zvezdnic žreba številk je bila tudi vodilna smučarka svetovnega pokala in zmagovalka mariborskega veleslaloma leta 2013 Lindsey Vonn, čeprav ji sreča ni bila najbolj naklonjena. Nastopila bo kot zadnja v petnajsterici. Je pa zato že v popoldanskem času Mariborčane navdušila s svojo objavo na socialnem omrežju Instragram, kjer je objavila fotografijo z obrežja Drave.

Instragram: zapis Lindsey Vonn

Ubogali bodo naravo

Precej manj kot Vonnova pa so nad pomladnim vremenom v Sloveniji navdušeni organizatorji. Kljub visokim temperaturam so na račun dobrega dela v obeh hladnih januarskih valovih otoplitev pričakali dobro pripravljeni. "Vreme nam ne more do živega. Tekma bo! Proga pa bo vrhunska," v zadnjem tednu kot refren najbolj pogosto predvajanega glasbene uspešnice ponavljajo Štajerci.

Tudi dan pred tekmovalnim začetkom 52. Zlate lisice. "Nič novega. Vse je OK. Progo imamo stalno pod nadzorom. Čez dan smo na delu smučišča opravljali preizkuse, kako se bo odzvala snežna struktura. Morda bomo še malo solili in uporabili vodo. No, že ob 6. uri pa bomo na terenu. Ubogali bomo naravo," pripoveduje novopečeni vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

Kako dobro je pripravljena proga, bo sicer ob 10. uri prva preizkusila Nemka Viktoria Rebensburg. Štart druge vožnje pa bo ob 13.00.

Ne spreglejte