Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2011,
19.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 8. 3. 2011, 19.43

8 let

Marko Gracer: Bila je "fer" borba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Je Petra Majdič zaprla Vesno Fabjan in ji preprečila osvojitev bronaste medalje? "Bila je absolutno 'fer' borba, nihče ni nikomur ničesar ni preprečil," je dejal vodja tekačev Marko Gracer.

Majdičeva je 24. februarja na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Oslu v šprinterski preizkušnji osvojila bronasto medaljo. Na vrh zadnjega vzpona je prišla skupaj s kolegico iz reprezentance Vesno Fabjan, nato pa v notranji strani ovinka ob ogradi odpeljala pred njo naprej. Fabjanova je na koncu za malo zaostala za Brinjčanko in osvojila četrto mesto. Je Majdičeva zrinila svojo kolegico, je pospešila, je Fabjanova zavrla? Na spletni strani Fabjanove se je namreč pred dnevi pojavil zapis, v katerem je pisalo, da je Vesna na vrhu zadnjega vzpona pred sabo uvidevno spustila tekmovalko, ki ji je nekoliko zaprla pot. "Kar se je dogajalo na tekmi, je bilo v 'fer' borbi. Absolutno, noben ni nikomur ničesar preprečil. Nič ni spornega ni bilo v tej tekmi," je zatrdil Marko Gracer.

V članku je še pisalo, da so mnogi mnenja, da si je Vesna zaslužila medaljo predvsem zaradi borbenosti, pa tudi zaradi zgodbe, ki se dogaja v zakulisju. Na koncu je bilo napisano, da bo kmalu prišel pravi čas za resnico. Članek je bil s spletne strani kmalu odstranjen, v javnosti pa je sprožil veliko govoric o trenjih in slabih odnosih znotraj tekaške reprezentance. "V prvi vrsti tega ne želim komentirati. Je nepotrebno, prenapihnjeno in s tem, ko se izpostavlja, to škodi ekipi sami. Ne vidim razloga, da bi komentiral komentar treje osebe, ki je morda navijač. Za nas ne obstaja v tem smislu kakšen problem. To zgodbo je bizarno poudarjati. Tekmovalke so dokazale, da se dobro dela. Če bi bile razmere slabe, kot se ponekod piše, teh rezultatov ne bi bilo. Tekmovalci morda niso v super odnosih, med njimi je prisotno rivalstvo, so pa v znosnih odnosih in nihče ni z nikomer sprt, kot se ponekod piše. Sem malo jezen zaradi tega, kar se je pisalo, ker gre na škodo smučarskega teka. V vsakem primeru so bili članki nepotrebni," je namigovanja o sporih znotraj ekipe demantiral Gracer.

In kaj menita tekmovalki o sporu? "Ne vem, o čem gre. Ne vem, kaj je resnica, o čem se govori, na kaj se namiguje. Ko se pogovarjamo med sabo, noben ne ve. Normalno hodimo skupaj na kosila skupaj, skupaj smo tudi v kombijih," je dejala Petra Majdič, medtem ko Vesna Fabjan teh dogodkov ni želela komentirati.

Ne spreglejte