Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
27. 4. 2016,
9.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Natisni članek

Sreda, 27. 4. 2016, 9.10

6 let, 6 mesecev

Nekdanja gospodična Fenninger tudi med medenimi tedni s športnim pridihom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Ena od glavnih favoritinj nove smučarske sezone bo Avstrijka Anna Veith, ki z novim priimkom še ni stopila na smuči, z dekliškim, Fenninger, pa osvojila dva kristalna globusa.

Anna Veith naj bi se ob koncu oktobra prvič v smučarski karavani predstavila z novim priimkom. | Foto: Anna Veith naj bi se ob koncu oktobra prvič v smučarski karavani predstavila z novim priimkom.

Manj kot dva tedna po poroki Anna Veith, ki jo je smučarski svet pred tem poznal kot Anno Fenninger, uživa na poročnem potovanju na rajskem otoku Mauritius. Svoje navijače je prek socialnega omrežja Twitter obvestila, da se že ukvarja s prvim športom po oktobrski poškodbi kolena – golfom.

Dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala sicer vrnitev na sneg načrtuje avgusta. Če ji bo zdravje to dovoljevalo, pa namerava nato nastopiti že na prvi tekmi svetovnega pokala sezone 2016/17. To bo, kot veleva že tradicija, gostil ledenik Rettenbach nad Söldnom (29. 10.).

Odšla kot Anna Fenninger, vrnila se bo kot Anna Veith

Prav na omenjenem ledeniku je 26-letna solnograška smučarka 21. oktobra med veleslalomskim treningom nerodno zdrsnila ter si strgala križne in stranske vezi desnega kolena. Zaradi tega je bila prisiljena izpustiti vso sezono 2015/16 ter se posvetiti dolgotrajni rehabilitaciji. Ob tem je večkrat opozarjala, da ne bo prehitevala dogodkov.

"Korak za korakom," poudarja aktualna olimpijska in svetovna prvakinja v superveleslalomu, ki pa se je v sezoni premora odločila tudi za velik zasebni korak in se 16. aprila poročila z nekdanjim avstrijskim deskarskim reprezentantom Thomasom Veithom.

Kdo se vrača, kdo poslavlja?

Anna Veith bo torej v novi zimi ena od najvidnejših povratnic v karavano svetovnega pokala. Poleg nje naj bi se v "beli cirkus" po zdravstvenih težavah vrnili še Američana Julia Mancuso in Bode Miller ter plejada smučarjev, ki so se poškodovali med sezono – Matthias Mayer, Aksel Lund Svindal, Lindsey Vonn, Max Franz

Prihodnji mesec bo svoje načrte najverjetneje razkrila tudi Tina Maze. O (ne)nadaljevanju kariere se odloča tudi njen rojak Matic Skube, zanesljivo pa se od tekmovalnega alpskega smučanja poslavljajo Italijana Max Blardone in Daniela Merighetti, Američan Marco Sullivan, Šved Axel Bäck, Francoz Cyprien Richard, Avstrijec Reinfried Hebrst in Čeh Ondrej Bank.

Ne spreglejte