Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2008,
18.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 18.53

8 let, 1 mesec

Norvežani slavili v Ruhpoldingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Norveška moška biatlonska štafeta (1:27:06,9/4) je slavila na tekmi svetovnega pokala v nemškem Ruhpoldingu.

Na 4x7,5 km dolgi preizkušnji je drugo mesto osvojila Rusija (+19,3/6), tretje pa Nemčija (+45,3/7). Slovenija zaradi bolezni Klemna Bauerja ni nastopila.

Čeprav je kazalo, da slovenska moška štafeta zaradi slabega počutja Petra Dokla pred dnevi danes ne bo uspela nastopiti v Ruhpoldingu, se je Doklu stanje toliko izboljšalo, da to ni bilo več vprašljivo. Že včeraj zvečer pa je za podobnimi simptomi začel tožiti naš najboljši biatlonec letošnje sezone Klemen Bauer. Slabost, šibkost in krči v predelu trebuha so se stopnjevali iz minute v minuto. Zaskrbljenost se je naselila v vodstvu reprezentance in trener Uroš Velepec se je telefonsko posvetoval z reprezentančnim zdravnikom Robertom Hajdinjakom. To je pomenilo dokončno rdečo luč za današnji nastop moške štafete.

Stanje se je Bauerju po umiritvi in telefonskih ukrepih zdravnika preko noči stabiliziralo, zjutraj se je počutil že bolje, vendar pa je trenutno zaradi splošne izčrpanosti telesa nesposoben za večje obremenitve, kar bi današnja tekma definitivno bila.

"Ko smo že mislili, da so z izboljšanjem stanja Petra Dokla minile težave in skrbi za moško ekipo, je podlegel njegov sostanovalec Klemen Bauer. Zares mu ni bilo lahko in le veseli smo lahko, da se je tudi njemu danes stanje že začelo izboljševati. Sumimo, da je šlo za zastrupitev s hrano, vendar ni možno izključiti tudi kakšne kratkotrajne viroze. Z Brvarjem in Rupnikom zaenkrat nimamo težav in se počutita dobro. Upamo, da bo Bauer že toliko okreval, da bo lahko nared za sobotni šprint," je svoje upe izrazil Uroš Velepec.

Današnji dan pa za ostale člane slovenske reprezentance zato še zdaleč ni minil v brezdelju. Tekmovalke (Gregorin, Mali, Ravnikar, Drčar) so opravile uradni trening pred jutrišnjim šprintom, na smučeh pa so se jim pridružili tudi nekateri slovenski tekmovalci, ki so prisilno prost dan izkoristili za dodatno nabiranje kilometrov na smučeh. Servisna ekipa, ki skrbi za pripravo tekmovalnih smuči je opravila dodatne teste in preizkusila nove strukturne podlage ter različne preparacije smuči.

"Preizkusili smo preko trideset različnih kombinacij. Sneg tukaj v Ruhpoldingu je umeten in precej zrnat, zato je specifičen in odločili smo se za dodatne teste. Testirali smo različne 'maže', ki smo jih nanašali z različnimi postopki, da bi izkoristili še kakšno rezervo, ki se morda skriva v tem in za katero do sedaj ni bilo časa. S tekmovalci smo opravili tudi test smuči pred naslednjimi tekmovanji," je povedal vodja slovenske servisne ekipe Boštjan Lekan.

"Pri nas ni nikoli dolgčas in vsak prost trenutek izkoristimo za izpopolnjevanje našega znanja ter dodatno preizkušanje opreme. Dela je toliko kot ga želiš videti," je še pristavil nekdanji biatlonec, letos svetovalec servisne ekipe Sašo Grajf.

Kako pomembno je v biatlonu dobro streljanje, se je pokazalo na današnji tekmi štafet. Z le štirimi popravljalnimi streli so zmagali Norvežani (Svendsen, Bratsven, Hanevold, Björndalen; 0+4), ki so vodili tako rekoč od začetka tekme oziroma od drugega streljanja prve predaje. Drugi so bili z zaostankom 19,3 sekunde ruski biatlonci (Tcherezov, Kruglov, Yaroshenko, Tchoudov; 0+6), tretji pa domačini Nemci (Rösch, Wolf, Pump, Greis; 0+7).

Tekme se bodo v Ruhpoldingu nadaljevale jutri z ženskim šprintom (ob 14.15 uri), v soboto z moškim šprintom (ob 14.15 uri) in se zaključile v nedeljo z žensko in moško zasledovalno preizkušnjo.


Rezultati, moški, 4x7,5 km:

1. Norveška 1:27:06,9/4 (Emil Hegle Svendsen, Rune Bratsveen, Halvard Hanevold, Ole Einar Björndalen) 2. Rusija + 19,3/6 (Ivan Čeresov, Nikolaj Kruglov, Maksim Čudov, Dmitrij Jaroščenko) 3. Nemčija 45,3/7 (Michael Rösch, Alexander Wolf, Carsten Pump, Michael Greis) 4. Švedska 1:27,1/10 5. Italija 2:19,7/6 6. Avstrija 2:31,3/14

Ne spreglejte