Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2014,
17.00

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Ogorelc Alex Fiva

Petek, 7. 3. 2014, 17.00

8 let, 1 mesec

Ogorelc v Äreju do uvrstitve kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski smučar prostega sloga Blaž Ogorelc je na tekmi svetovnega pokala v krosu kljub smoli v četrtfinalu zasedel 13. mesto, s tem pa zabeležil svojo najboljšo uvrstitev v tekmah svetovnega pokala.

Do zdaj je bil njegov najboljši dosežek 14. mesto, ta rezultat je zabeležil decembra v Innichenu. Štajercu, edinemu slovenskemu predstavniku na Švedskem, je po kvalifikacijah kazalo še bolje, saj je bil peti.

Tekmo je dobil domačin Victor Öhling Norberg pred bronastim iz Sočija Jonathanom Midolom in Švicarjem Arminom Niedererjem. Öhling je z zmago tudi prevzel vodstvo v svetovnem pokalu, pred predzadnjo tekmo (ta bo v Äreju v nedeljo, pokal pa se bo končal naslednjo nedeljo v La Plagnu) ima 61 točk prednosti pred Avstrijcem Andreasom Mattom. Ogorelc je na 31. mestu (66 točk), Filip Flisar pa je 43. (35.)

"Tekmovanje se vleče, v treh dneh pa smo imeli samo dve vožnji za trening, saj je bila podlaga izredno mehka, poleg tega je še pihalo. Danes so s kemikalijami končno utrdili progo. Blaž je s kvalifikacijami opravil odlično. To je tehnično izredno zahtevna proga, verjetno najbolj zahtevna v tej sezoni. Blaž je na začetku nastopil v zelo zahtevni skupini, toda brez težav jih je prehitel za več kot pol sekunde, na zadnjem skoku je še zaviral, saj ni bilo treba tvegati," je dejal trener slovenske reprezentance Primož Vrhovnik.

"V četrtfinalu je imel po imenih sicer lažjo skupino in po prvem ovinku je imel že deset metrov prednosti. Vodil je, na delu proge, ki je bila zelo uničena, pa se mu je pri zavoju odpela smučka in vrglo ga je v mrežo. Nič si ni naredil, je pa zelo jezen, saj je imel lepo priložnost. Res je odlično smučal, danes je bil zrel za marsikaj. Z eno nogo je bil v polfinalu, toda smučka se je odpela, to je pač fizika. Samo pohvalim ga lahko, Blaž tu zelo dobro starta, ima odlične reakcijske čase in proga mu leži. Jutri gremo v novo borbo," je še dejal Vrhovnik.

Pri ženskah je zmagala Švicarka Fanny Smith pred Kanadčanko Marielle Thomson in Švedinjo Sandro Näslund. V skupnem seštevku ima Thomsonova 55 točk pred Smithovo.

Ne spreglejte