Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
19. 4. 2016,
18.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

6

Natisni članek

Aljoša Branc Elan Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 19. 4. 2016, 18.51

6 let, 6 mesecev

Peter Prevc prejel močan udarec pod pasom, njegov sopotnik pa ostal brez službe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

6

Pred mesecem dni je imela zgodba Petra Prevca in njegovega proizvajalca smuči Elana pozitivno konotacijo, zdaj pa se je hišica iz kart s sunkom vetra sesula do tal. Elan namreč ne bo več proizvajal skakalnih smuči.

 

"Od včeraj sem brez službe. Šokiran sem. Konec je. Na zavod za zaposlovanje sem šel vprašat, kaj moram zdaj narediti," je žalostno novico o koncu Elanove skakalne zgodbe sporočil Aljoša Branc, ki je dolgoletni serviser Elanovih smuči.
 

Peter Prevc se še ni odzval na odločitev Elana.

 

Slovenski otroci so se poistovetili s Petrom in Elanom

Še pred mesecem se je ugibalo, ali bo Elan razširil bazo skakalcev, saj so bile smuči dobre, kar sta pokazala Peter Prevc in Japonka Sara Takanaši, ki sta bila kralj in kraljica pretekle skakalne zime. Takrat je Branc dejal: "Moram reči, da so se pogovori začeli. Videli so, da je naš material vendarle dober. Sicer je to Peter dokazoval že prej, imamo pa težave, da bi se našel še kdo, ki bi Petru pri rezultatih pomagal. Upam, da se bomo pametno odločili in lahko pomagali interesentom."

 

Aljoša Branc je bil Petru Prevcu v veliko pomoč in hkrati tudi opora, ko ste se peljala s prizorišča na prizorišče.  | Foto: Aljoša Branc je bil Petru Prevcu v veliko pomoč in hkrati tudi opora, ko ste se peljala s prizorišča na prizorišče.


Zdaj je tudi on prejel udarec novega lastnika, ki v smučarskih skokih ne vidi prihodnosti, pa čeprav je bil Peter pri nas najboljša mogoča reklama tudi za alpske smuči, kajti otroci so se hoteli tudi na takšen način poistovetiti s skakalnim junakom.

 

Ostajata le še Fischer in Sport2000, ki pa diha na škrge

 

V skokih se seznam proizvajalcev smuči sunkovito krči. Fluge.de je program končal že mesec dni pred koncem sezone, na trgu pa sta zdaj ostala le še Fischer in Sport2000, ki naj bi prav tako dihal na škrge.

 

Otroci so imeli Elan radi tudi zaradi Petra Prevca. | Foto: Otroci so imeli Elan radi tudi zaradi Petra Prevca.

 

"Pozimi so nam rekli, da bo skakalni program edini, ki bo ostal, preostale pa bodo zaprli. A se je zdaj vse obrnilo na glavo," pravi Branc, ki je bil sopotnik slovenskega skakalnega šampiona ob vožnji s prizorišča na prizorišče tekem svetovnega pokala. Peter in v zadnji sezoni Domen Prevc sta vedno sedela v njegovem kombiju ter mu zaupala.

 

Ideja je nova linija skakalnih smuči

 

Za našega najboljšega skakalca ni bojazni, da se zanj ne bi stepla Fischer in Sport2000, ob tem pa se poraja vprašanje, kako bo to vplivalo na preostale slovenske skakalce. V mlajših konkurencah naši orli večinoma skačejo z Elanovimi smučmi in tu bi lahko čutili velik udarec.

 

Katere smuči bo v prihodnji sezoni v zrak dvigoval naš skakalni šampion? | Foto: Katere smuči bo v prihodnji sezoni v zrak dvigoval naš skakalni šampion?


Branc upa, da se bo kmalu pobral po šoku, porajajo pa se mu že nove ideje, ki so povezane s financami. Ena od možnosti je, da bi zagnali svojo linijo smuči in na ta način opremljali Prevca ter druge. "Ne bi rad vsega znanja, ki sem ga pridobil v vseh teh letih, vrgel stran. Upam, da se kaj razvije," je razložil, hkrati pa pripomnil, da čas teče: "Zdaj bi morali že delati. Nekaj možnosti je, vendar kaj konkretnega z včeraj na danes ne more biti."

 

Da bi slovenski skakalci, ki so nastopali z Elanovimi smučmi, zaradi tega izpustili kakšen trening na skakalnicah, ni bojazni, saj bodo prve skoke opravili še s tistimi smučmi, ki so jih uporabljali med zimo. A se bo treba kmalu odločiti, s katerim proizvajalcem bodo v prihodnji sezoni nastopali in skušali doseči dobre rezultate. Do nove zime je še približno sedem mesecev, poletna sezona pa se bo začela 1. julija s tekmo celinskega pokala v Kranju.

 

Ne spreglejte