Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
9. 10. 2014,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 9. 10. 2014, 9.27

8 let

Preprosto ni denarja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glavni trener slovenskih tekačev na smučeh Marko Gracer je pred novo sezono zadovoljen s formo svojih tekmovalcev, vendar pa se tudi on ukvarja s prenekaterimi težavami.

Slovenski tekači se te dni mudijo na ledeniku Dachstein, kjer trenirajo na snegu. Videti je, da je v ekipi sproščeno vzdušje in da se dela zares dobro. Tudi trener Marko Gracer je s formo naših deklet zadovoljen, a sam si želi, da bi korak naprej naredili tudi fantje. "Kar zadeva pripravljenost, lahko rečem, da smo zelo zadovoljni. Tudi testiranja so pokazala, da je ekipa dobro pripravljena. Pri fantih je težava, ker nam ne uspe sestaviti ekipe. Zaradi finančnih težav jim ne moremo zagotoviti pogojev in servisne spremljevalne ekipe. Preprosto ni denarja, zato pri fantih ne 'splavamo' na enako raven kot pri dekletih," je razlagal Gracer, ki je imel v mislih tudi rezervni scenarij, vendar pa je tudi tam zadeva padla v vodo.

Dekleta težav s financami skorajda niso občutila

"Razmišljali smo, da bi združili ekipi z biatlonom. Tukaj nimam v mislih popolne združitve, ampak samo v času pripravljalnega obdobja. Naši fantje bi v tem obdobju lahko trenirali s kakovostnimi tekmovalci, kar v slovenskem biatlonu vsekakor so. A žal se na koncu nismo tako dogovorili. Kot sem že omenil, je težava tudi z naše strani, saj jim ne moremo zagotoviti spremljevalne ekipe," je razlagal glavni trener, ki poudarja, da dekleta težav s financami skorajda niso občutila. "Pri njih smo zagotovili kompletno zgodbo."

Opozarjal je že spomladi

S kakšnimi sredstvi bo skozi sezono razpolagala slovenska tekaška reprezentanca, še ni jasno. Obstaja bojazen, da bo med sezono treba rezati tudi pri dekletih, ki spadajo v sam svetovni vrh. Več naj bi bilo jasno do konca tega ali prihodnjega tedna. "Že spomladi sem opozarjal, da bo glede na zmanjšanje sredstev sezona vprašljiva. Če bo sredstev res tako malo, bomo imeli velike težave pri izpeljavi vseh tekem svetovnega pokala, ne glede na rezultate. Razumem, da je v Sloveniji vsesplošna kriza in da ni preprosto pridobiti sponzorjev, vendar to ni naše delo. Mi se ukvarjamo s programi treninga in tukaj skušamo narediti najboljše delo. V prihodnjih 14 dneh me v vsakem primeru čaka pestro obdobje. Upam, da se bo stvar čim prej razrešila in da bomo lahko mirno začeli sezono. Menim, da se da z dobro voljo vse rešiti," je v nekoliko bolj optimističnem tonu sklenil Gracer.

Ne spreglejte