Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
17. 4. 2016,
17.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Natisni članek

Nedelja, 17. 4. 2016, 17.06

6 let, 7 mesecev

Severin Freund v trenerskem štabu dobil norveško pomoč

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Glavni trener nemške skakalne reprezentance Werner Schuster je v svoj trenerski štab sprejel nekdanjega odličnega norveškega skakalca Roarja Ljökelsöya, ki bo Nemce skušal dvigniti na letalnicah.

Eden od velikih norveških skakalnih zvezdnikov Roar Ljökelsöy se vrača v karavano smučarskih skokov. A ne kot skakalec, ampak kot trener.

 

39-letni Norvežan bo delo opravljal v nemški reprezentanci, v kateri je prvi mož Severin Freund. "V prvi vrsti sem vesel, hkrati pa tudi prestrašen. Navijati za Nemce med tekmami bo zame nekaj drugačnega, po drugi strani pa vsi radi vidijo, da dobro delo obrodi sadove," je dejal Raor.

 

Pohvali se lahko s častitljivo kariero. Osvojil je dve medalji na olimpijskih igrah – v Torinu je bil leta 2006 bronast na posamični in ekipni tekmi -, v vitrini ima štiri zlate medalje s svetovnih prvenstev v poletih – med posamezniki je bil zlat pri nas v Planici leta 2004 in dve leti pozneje na Kulmu. Pohvali se lahko tudi s štirimi medaljami z nordijskih svetovnih prvenstev.

 

Moja vloga bo očitno jasna. Pomagati nemškim skakalcem pri letenju, saj so tukaj nekoliko tanjši

 

Dvakrat je bil tudi drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala in to zaporedoma v sezonah 2003/04 in 2004/05.

 

Z bogatimi izkušnjami, ki si jih je pridobil v času aktivnega skakanja, bo zdaj pomagal avstrijskemu strokovnjaku na čelu nemške reprezentance Wernerju Schusterju in nemškim skakalcem, ki bodo s pripravami na novo sezono začeli v maju.

 

Norvežan Roar Ljökolsöy bo Nemcem pomagal, da bodo boljši na letalnicah. | Foto: Norvežan Roar Ljökolsöy bo Nemcem pomagal, da bodo boljši na letalnicah.

 

"Moja vloga bo očitno jasna. Pomagati nemškim skakalcem pri letenju, saj so tukaj nekoliko tanjši. Cilj je, da bi leteli več kot 230 metrov," o osrednji nalogi pravi Ljökelsöy, ki je svoj rekord 230,5 metra postavil v Planici leta 2005, o Nemcih pa izpostavil, da so vedno imeli moč v nogah, a nekoliko manj občutka za letenje.

 

V novi sezoni bodo v svetovnem pokalu kar tri prizorišča, na katerih bodo skakalci leteli. Ob Planici in Vikersundu bo imela prostor še prenovljena letalnica v Oberstdorfu. In ker je Peter Prevc v pretekli sezoni blestel na letalnicah, na katerih si je v primerjavi z največjim konkurentom Severinom Freundom priskakal dodatno zalogo točk, Nemci ne želijo stati križem rok in so zato angažirali norveškega strokovnjaka.

Ne spreglejte