Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 1. 2023,
11.18

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

1

Natisni članek

Nika Prevc Nika Prevc EYOF

Sreda, 25. 1. 2023, 11.18

1 leto, 4 mesece

OFEM

Slovenske skakalke deklasirale tekmice in osvojile zlato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

1

Tinkara Komar, Nika Prevc, Taja Bodlaj in Katarina Pirnovar | Slovenske skakalke osvojile zlato medaljo in to z neverjetno razliko! | Foto OKS

Slovenske skakalke osvojile zlato medaljo in to z neverjetno razliko!

Foto: OKS

Na ekipni tekmi smučark skakalk na Olimpijskem festivalu evropske mladine na srednji skakalnici v Planici so Tinkara Komar, Katarina Pirnovar, Taja Bodlaj in Nika Prevc osvojile zlato medaljo.

Nika Prevc OFEM
Sportal Zmagoslavje Nike Prevc v Planici

Slovenke so bile med petimi reprezentancami brez konkurence od prvega do osmega skoka na tekmi. Tinkara Komar je povedla naše v vodstvo z 90 metri, nadaljevala je Katarina Pirnovar z 91 metri, Taja Bodlaj je doskočila pri 89 metrih, piko na i prvi seriji je s 94 metri postavila Nika Prevc, kar je pomenilo več kot 100 točk prednosti pred konkurenco.

V finalni seriji je Komarjeva skočila še tri metre dlje, 93 metrov, Pirnovarjeva je ponovila 91 metrov iz prve serije, Bodlajeva je pristala pri 90 metrih, Prevčeva pa je konkurenco deklasirala s 95 metri. Slovenke so zbrale 859,5 točke, srebrne Italijanke kar 203 točke manj, še dodatne 11,8 točke manj pa na tretjem mestu Nemke. Četrte Poljakinje in pete Avstrijke so zaostajale že skoraj tristo točk.

"Ekipne tekme so zmeraj nekaj posebnega. Jaz sem užival, vidim, da so tudi punce. Moram priznati, da smo res bili veliki favoriti, ampak treba je počakati, da je tekme konec. Čestital bi najprej puncam, trenerju Juriju Tepešu in vsemu spremljevalnemu osebju, ki je zraven pomagalo," je po tekmi dejal glavni trener slovenske ženske reprezentance Stanislav Baloh.

Priložnost za še tretje odličje bodo skakalke na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Furlaniji - Julijski krajini imele čez dva dni na mešani ekipni tekmi.

Veliko smolo je na ekipni tekmi imel moški del reprezentance. Nik Heberle je bil namreč v prvi seriji diskvalificiran. V drugi so Heberle, Luka Filip, Nik Gostiša Lah in Enej Faletič skoraj nadoknadili zaostanek za vodilnimi, a so na koncu končali tik pod odrom za zmagovalce na četrtem mestu. Zlato so domov odnesli Avstrijci z veliko prednostjo pred Poljaki in Nemci.

Nejka Repinc Zupančič
Sportal Sprememba v slovenski skakalni ekipi
Ne spreglejte