Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2023,
12.25

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

Natisni članek

Robert Hrgota Anže Lanišek Anže Lanišek Timi Zajc Timi Zajc Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Žiga Jelar Lovro Kos

Četrtek, 7. 12. 2023, 12.25

5 mesecev

Sprememba v slovenski skakalni vrsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98
Lovro Kos Engelberg 2022 | Lovro Kos bo v Klingenthalu prvič nastopil v svetovnem pokalu v tej zimi. | Foto Guliverimage

Lovro Kos bo v Klingenthalu prvič nastopil v svetovnem pokalu v tej zimi.

Foto: Guliverimage

Karavana moškega svetovnega pokala bo konec tedna po tekmah na severu Evrope zbrana v srednji Evropi, tretja letošnja postaja tekem najvišje ravni je nemški Klingenthal. Robert Hrgota, glavni trener naše reprezentance, se je v primerjavi s peterico, ki je tekmovala v Ruki in Lillehammerju, odločil za spremembo. Namesto Žige Jelarja bo v Nemčiji skakal Lovro Kos.

V Klingenthalu se bodo skakalci pomerili v dveh posamičnih tekmah svetovnega pokala, ob Petru Prevcu, Timiju Zajcu, Anžetu Lanišku in Domnu Prevcu v ekipi tokrat ni Žige Jelarja, saj ga bo zamenjal Lovro Kos.

"Lovro je v zadnjem obdobju prikazal dobre skoke na treningih. V letošnji sezoni skušamo treninge še bolj prepletati med ekipama A in B, zato da je prehod iz ene v drugo čim lažji. Ob velikem številu kakovostnih skakalcev, ki jih imamo, in zaradi zmanjšane kvote v svetovnem pokalu, se bodo rotacije dogajale vso sezono," je odločitev o menjavi Jelarja s Kosom obrazložil glavni trener Robert Hrgota, ki je še dodal: "Ko smo prišli iz Skandinavije, smo se za nekaj časa zaprli v laboratorij, kjer smo se ukvarjali z opremo. Opravili smo še kondicijsko vadbo, enkrat smo tudi skakali v Kranju."

Po tekmah v Klingenthalu karavano pred novoletno turnejo čaka še pot v Švico, v Engelberg, prihodnji konec tedna. V svetovnem pokalu je od slovenskih skakalcev najvišje uvrščen Peter Prevc na desetem mestu.

Ta teden se bo v Liilehammerju začela sezona celinskega pokala. Glavni trener ekipe B Igor Medved bo v Skandinaviji, prihodnji konec tedna sledijo tekme v Ruki, računal na Žaka Mogela, Maksima Bartolja, Matijo Vidica, Roka Oblaka, Jana Bombeka in Marka Hafnarja.

Stefan Kraft
Sportal Stefan Kraft še četrtič zapored, Peter Prevc najboljši Slovenec
Anže Lanišek
Sportal Kraft nepremagljiv, trije Slovenci s točkami, le Lanišek med deseterico #video
Ne spreglejte