Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
7. 3. 2024,
20.20

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

Natisni članek

RAW AIR skoki Anže Lanišek Anže Lanišek

Četrtek, 7. 3. 2024, 20.20

1 mesec, 2 tedna

Anže Lanišek se vrača na turnejo RAW Air

Sveži Lanišek odpira vrata na široko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18
Engelberg Anže Lanišek | Anže Lanišek se veseli vrnitve v svetovni pokal. | Foto Guliverimage

Anže Lanišek se veseli vrnitve v svetovni pokal.

Foto: Guliverimage

V petek se na Norveškem začenja turneja RAW Air, naša izbrana vrsta pa bo okrepljena z Anžetom Laniškom, ki se po prisilnem počitku zaradi poškodbe kolena poln energije vrača med elito. Njegova želja je bila, da bi nastopil že v Lahtiju, vendar mu je stroka takrat še prižgala rdečo luč. "Verjamem, da sem sposoben marsikaj. Veselim se vrnitve," je optimističen Lanišek.

Dober mesec je minil, odkar smo med elito nazadnje videli Anžeta Laniška. Po njegovi zadnji postojanki v Zakopanah je bil v odlični formi, šesti v skupnem seštevku svetovnega pokala. Dobro je deloval tudi na treningu pred svetovnim prvenstvom v poletih na Kulmu – predobro, saj je v Planici skočil predaleč, posledice pa je občutilo njegovo koleno.

Zaradi poškodbe je moral na prisilni počitek. K sreči ni bila potrebna operacija, ampak poseben način treninga, da je koleno prišlo na prave delovne obrate: "Treningi so bili povsem normalni, le malce prilagojeni. Zlasti za mojo glavo so bile vaje kdaj težke, da so me vrgle iz cone udobja."

Prejšnji teden je začel skakati, skočil je enajstkrat. Uvodni trening je naredil na manjši Bloudkovi Velikanki, nato pa se je preselil na veliko. Lovro Kos, ki je bil v Lahtiju že drugič v sezoni na najvišji stopnički odra za zmagovalce, je dejal, da je Anže na treningu skakal celo dlje od njega, kar je dober obet: "Pred Lahtijem sem res bolje skakal od njega. Ima pa tudi on svoje rezerve na treningu. Lahko rečem, da je forma dobra. Ne bom pa rekel, da so pričakovanja in želje drugačni kot sicer."

Peter Prevc, Lahti 2024
Sportal Vpeljana bo revolucionarna sprememba v skokih

Želel je nastopiti že v Lahtiju, vendar niso želeli pretiravati

Njegova želja je bila, da bi nastopil že na Finskem, a ga je moral strokovni štab brzdati: "Zame je bil v igri že Lahti, vendar niso želeli pretiravati. Imel sem v glavi, da bi šel skakat, vendar so prestavili mojo vrnitev."

Anže Lanišek | Foto: www.alesfevzer.com Anže Lanišek Foto: www.alesfevzer.com

Včasih je bolje narediti še kakšen premor, da se ne bi zgodilo kaj neprijetnega in bi se vrnitev posledično zavlekla še dlje: "Vsaka stvar se zgodi z namenom. Očitno je bil pri meni takšen, da se zaradi poškodbe spočijem in grem svež naprej. Na Norveškem si želim skakati tako kot na treningih. Torej lahkotno. Kako bo rezultatsko, bomo videli. Verjamem, da sem sposoben marsikaj. Veselim se vrnitve. Tudi skakalnice bodo verjetno drugače urejene kot doma. Pomanjkanje snega se pozna, saj je včasih doskočišče mehko, včasih trdo. Znam skakati, vem, kam gre, kaj pričakovati od sebe. Z rezultatom se ne obremenjujem."

Ob njem bodo na norveški turneji skakali še Lovro Kos, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc, vse skupaj pa se bo začelo v petek s kvalifikacijami.

Alexander Stöckl
Sportal Negotovost pri skakalni velesili
smučarski skoki
Sportal "Surovi izziv" in branjenje rumene majice: Časa za taktiziranje in počitek ni
Peter Prevc
Sportal V slovenski skakalni ekipi razlog za dvojno zadovoljstvo #video
Ne spreglejte