Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 8. 2023,
12.41

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

poplave SZS

Sreda, 9. 8. 2023, 12.41

8 mesecev, 3 tedne

SZS in OK Planica s finančno pomočjo prizadetim v poplavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
SZS | Smučarska zveza Slovenije in OK Planica sta Karitasu in Rdečemu križu danes nakazali donacijo v skupni višini deset tisoč evrov za pomoč prizadetim v nedavnih katastrofalnih poplavah v Sloveniji. | Foto Vid Ponikvar

Smučarska zveza Slovenije in OK Planica sta Karitasu in Rdečemu križu danes nakazali donacijo v skupni višini deset tisoč evrov za pomoč prizadetim v nedavnih katastrofalnih poplavah v Sloveniji.

Foto: Vid Ponikvar

Smučarska zveza Slovenije (SZS) in OK Planica sta Karitasu in Rdečemu križu danes nakazali donacijo v skupni višini deset tisoč evrov za pomoč prizadetim v nedavnih katastrofalnih poplavah v Sloveniji, so sporočili iz SZS. Donacije zbira tudi nemški namiznoteniški klub našega asa Darka Jorgića, del nagrade bo prispevala naša teniška zvezdnica Tamara Zidanšek ... Naš skakalni as Anže Lanišek medtem pospravlja posledice poplav v Mengšu. 

Tacen
Sportal Poplave pustile razdejanje tudi na športnih objektih, kako bo s sanacijo? #foto #video
Sportal Hokejska solidarnost: mlade Celjane pregnale poplave, sprejeli so jih na Jesenicah

"Poleg posameznikov, ki so utrpeli nepojmljivo škodo, je bilo prizadetih tudi veliko športnih objektov, kjer se kalijo bodoči športni šampioni. Smučarska zveza Slovenije skupaj s svojimi društvi/klubi aktivno popisuje in ocenjuje nastalo škodo. Na predlog predsednika SZS Enza Smrekarja se bo po končnem popisu sestal Izvršilni odbor in razpravljal o načinu in višini pomoči za prizadete športne objekte in ostalo infrastrukturo.

V zadnji ujmi so največ škode utrpeli posamezniki, med katerimi je ogromno zvestih navijačev naših najboljših športnikov. Tako kot skupaj stopimo ob športnih dogodkih in uspehih, je prav, da skupaj pomagamo tudi ob nesrečah," so pri SZS zapisali v sporočilu za javnost.

V poplavah so bili poškodovani objekti v Mengšu, Ljubnem ob Savinji, Žireh ... Takole se je čiščenja skakalnice v Mengšu lotil tudi naš skakalni as Anže Lanišek.

Dobrodelna akcija tudi pri nemškem namiznoteniškem klubu

Finančna sredstva za pomoč prizadetim bo zbiral tudi nemški namiznoteniški klub Saarbrücken, katerega član je najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić. "Skupaj z Jorgićem bomo izbrali organizacije, ki jih bomo podprli z vašimi donacijami, so zapisali na družbenem omrežju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 1.FCS-TT (@fcs_tischtennis)

Denarno pomoč je prizadetim obljubila tudi naša odlična teniška igralka Tamara Zidanšek. Namenila bo del nagrade s turnirja na Kanarskih otokih.

Žrtvam poplav bo izkupiček iz prodanih vstopnic za tekmo z Domžalami namenila tudi NK Olimpija ...

dolina Soče
Trendi Po ujmah je večji del Slovenije spet varen in odprt za turiste
poškodovana planinska pot
Sportal Na PZS po poplavah opozarjajo planince #video
Ne spreglejte