Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2024,
12.05

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

Natisni članek

Planica Planica Nika Prevc Nika Prevc smučarski skoki

Petek, 23. 2. 2024, 12.05

2 meseca

Zadnja tekma svetovnega pokala za skakalke bo 21. marca v Planici

Preobrat: skakalke bodo sezono končale v Planici!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46
Ljubno 2024, Nika Prevc | Nika Prevc bi lahko kristalni globus dvignila na domači tekmi v Planici. | Foto www.alesfevzer.com

Nika Prevc bi lahko kristalni globus dvignila na domači tekmi v Planici.

Foto: www.alesfevzer.com

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za skakalke se ne bo zaključila v norveškem Vikersundu, kot je bilo sprva predvideno, ampak v Planici, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS), ki ji je po velikih prizadevanjih uspelo pridobiti organizacijo finalne tekme sezone. Tekma na srednji napravi v Planici bo na sporedu v četrtek, 21. marca, predvidoma ob 17. uri.

Ema Klinec
Sportal Slovenska skakalka se vrača

Smučarske skakalke bodo ta konec tedna po dvotedenskem premoru za točke svetovnega pokala znova tekmovale na srednji napravi v avstrijskem Hinzenbachu, koledar tekem letošnje sezone pa je nato predvideval še obisk finskega Lahtija ter Osla, Trondheima in Vikersunda na Norveškem v sklopu turneje RAW AIR, kar bi pomenilo, da bi se sezona zanje končala 17. marca 2024 oziroma en teden prej kot sezona moških.

Tekma na srednji napravi pod žarometi

"V sklopu velikih prizadevanj k temu, da bi tudi skakalke lahko občutile marčevski zaključek sezone ob nepozabni kulisi pod Poncami, pa je Smučarska zveza Slovenije skupaj z Organizacijskim komitejem Planica vložila veliko truda v to, da skakalke že letos zadnje skoke v sezoni opravijo prav v Planici. Ob pomoči zvestih sponzorjev in pokroviteljev slovenskega nordijskega športa je vsem deležnikom naposled uspelo v nameri, da bo finalna tekma 13. sezone ženskega svetovnega pokala v smučarskih skokih izpeljana na srednji napravi v Planici (HS102)," so zapisali pri SZS.

Finalna tekma ženskega svetovnega pokala na srednji napravi bo tako v četrtek, 21. marca, pod žarometi, predvidoma ob 17. uri.

Tekma bo potekala na srednji napravi. | Foto: Anže Malovrh/STA Tekma bo potekala na srednji napravi. Foto: Anže Malovrh/STA

Domen Prevc Timi Zajc Oberstdorf
Sportal Zgodovinska zmaga za slovenske skoke! #video

Smrekar: Zahvala vsem deležnikom

"Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem deležnikom, ki so pri realizaciji te ideje priskočili na pomoč, saj bomo tudi zaradi njih še drugič v tej sezoni najboljše skakalke tega sveta na delu lahko spremljali v Sloveniji. Res zahvala vsem, ki so razumeli, zakaj smo, seveda nam je bilo zaradi uspehov naših skakalk še malce lažje, želeli, da ob moških tekmah v Planici izpeljemo tudi vsaj eno preizkušnjo skakalk," je ob tem dejal predsednik SZS Enzo Smrekar.

"Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem deležnikom, ki so pri realizaciji te ideje priskočili na pomoč, saj bomo tudi zaradi njih še drugič v tej sezoni najboljše skakalke tega sveta na delu lahko spremljali v Sloveniji." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem deležnikom, ki so pri realizaciji te ideje priskočili na pomoč, saj bomo tudi zaradi njih še drugič v tej sezoni najboljše skakalke tega sveta na delu lahko spremljali v Sloveniji." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tina Erzar
Sportal Nova zmaga Tine Erzar, Žiga Jelar do svojega rezultata zime

"Letošnja marčevska Planica spet nepozabna in za anale"

S pridobitvijo pravice za izvedbo finalne tekme 13. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in ob dejstvu, da v skupnem seštevku svetovnega pokala trenutno najbolje kaže naši Niki Prevc, bo vse skupaj še začinilo letošnjo planiško zgodbo, v kateri bo kot profesionalni športnik še zadnjič nastopil najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov, Nikin najstarejši brat, Peter Prevc, so prepričani pri SZS.

"Kot trenutno kaže, bi lahko bila letošnja marčevska Planica spet nepozabna in za anale. Ne samo za družino Prevc, ampak za vse ljubitelje smučarskih skokov po svetu. Vsi namreč verjamemo, da bo tako Niki kot Petru do konca sezone vse šlo kot po maslu in da bomo v Planici lahko priča dvema velikima mejnikoma v športu, ki je slovenskemu narodu tako zelo blizu," je ob najavi tekme v Planici dodal generalni sekretar OK Planica Tomaž Šušteršič.

Ogled ženske tekme bo mogoč z vstopnico za četrtkove moške kvalifikacije

Ogled četrtkove tekme smučarskih skakalk bo mogoč z istimi vstopnicami kot ogled četrtkovega uradnega treninga in kvalifikacij skakalcev v dopoldnevu na Letalnici bratov Gorišek.  | Foto: Vid Ponikvar Ogled četrtkove tekme smučarskih skakalk bo mogoč z istimi vstopnicami kot ogled četrtkovega uradnega treninga in kvalifikacij skakalcev v dopoldnevu na Letalnici bratov Gorišek. Foto: Vid Ponikvar

"Ogled tekme smučarskih skakalk, ki bodo torej v poznem četrtkovem popoldnevu pod žarometi na srednji napravi v Planici opravile s finalno tekmo sezone, bo mogoč z istimi vstopnicami kot ogled četrtkovega uradnega treninga in kvalifikacij skakalcev v dopoldnevu na Letalnici bratov Gorišek. Hkrati pa verjamemo, da bo prav letošnja finalna tekma skakalk odprla tudi vrata k izvedbi finalne tekme sezone skakalk na Letalnici bratov Gorišek v prihodnji sezoni, kar je bila sicer že lani želja Smučarske zveze Slovenije," so še zapisali pri SZS.

Oberstdorf Peter Prevc
Sportal Napeta tekma na Japonskem, odličen rezultat Petra Prevca
Noriaki Kasai
Sportal Neverjetne številke, ki govorijo o izjemno dolgi karieri Noriakija Kasaia
Domen Prevc
Sportal Domnu Prevcu je uspelo! #video
Ne spreglejte