Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2007,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2007, 10.07

8 let

V četrtek bo spet zaživela Pokljuka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtek se s posamičnima tekmama pričenja biatlonski praznik na Pokljuki. Preizkušnje SP bo slovensko prizorišče gostilo že petnajstič.

Oorganizatorji zagotavljajo, da so kljub težavam s pomanjkanjem snega tekmovališče pripravili odlično. Medtem, ko se najboljše svetovne biatlonke in biatlonci že zgrinjajo na Bled, je del slovenske biatlonske reprezentance in organizacijski komite Pokljuka razkril pričakovanja in želje pred velikim dogodkom.

Naravni sneg le za kuliso

"Za nami so težki tedni, ki so minili v pričakovanju snega," je potarnal podpredsednik OK Pokljuka Peter Zupan, a brž nadaljeval: "Pri pripravi tekmovališča smo bili uspešni, ušla nam ni prav nobena noč, ko je bilo zasneževanje mogoče. Pri tem nam je zelo pomagala slovenska vojska, zagotavljam pa, da bo tekmovanje na Pokljuki tudi letos potekalo na tako visoki ravni, kot smo je vajeni iz preteklih let. Tako po organizacijski kot tekmovalni plati."

Kako težko delo so imeli s pripravo kar se da odličnih pogojev za izvedbo vrhunskega športnega dogodka, ki jih v Sloveniji ni prav veliko, veliko povedo tudi številke. Organizatorji so na tekmovališče navozili kar 12.000 kubičnih metrov snega, za pridelavo umetnega pa so na 1300 metrov visoko planoto pripeljali več kot 2000 cistern z vodo. "V zadnjih tednih smo naredili ogromno," se je pohvalil Borut Farčnik, za finance zadolženi podpredsednik OK Pokljuka in dodal: "Nedavno zapadli naravni sneg nam je zgolj polepšal okolico, vse proge pa so preparirane umetno."

Za prenos bodo poskrbeli Nemci

"Letos je tekma prvič načrtovana z izgubo," je še pojasnil Farčnik: "Dodatna sredstva je zahtevala priprava snega, drugi razlog za višje stroške pa so televizijski prenosi. Slovenska nacionalna televizija zaradi številnih dogodkov ni mogla zagotoviti prenosa, zato bodo za sliko s Pokljuke poskrbeli nemški televizijci."

Težavam navkljub pa se od četrtka do nedelje obeta pravi športni spektakel, ki bo obogaten tudi z zabavnim programom, tako na Bledu kot na tekmovališču na Pokljuki. V četrtek se bodo biatlonke in biatlonci pomerili v posamični preizkušnji (moški ob 11.15, ženske ob 14.15), petek bo prost, v soboto pa sta na sporedu šprinterski tekmi (moški 11.30, ženske 14.15), nedeljski zaključek pa bo postregel z obema štafetnima tekmama (moški 10.30, ženske 14.15).

Organizatorji in slovenski tekmovalci seveda upajo na dobro podporo s tribun (vstopnice so že v prodaji, za posamezni tekmovalni dan pa stanejo 6 evrov), ugodna pa naj bi bila tudi vremenska napoved, zato se pridružujemo besedam direktorja Smučarske zveze Slovenije Jara Kalana: "Pred nami je zelo zanimiv teden. Tekmovanja na Pokljuki so vedno nekaj posebnega. Vsem fantom in dekletom pa želim čim manj zgrešenih strelov!"

Ne spreglejte