Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 11.45

8 let

Veselje Norvežanov in Nemk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Norveška moška štafeta je zmagovalka tekme svetovnega pokala v biatlonu v avstrijskem Hochfilznu. V ženski štafeti so bile najboljše Nemke.

Najprej je bila pred veličastno kuliso, kljub sneženju si je tekme ogledalo 24.000 gledalcev, na vrsti moška tekma, kjer sta se do polovice tekme za zmago borili Norveška in Rusija, v drugem delu 4 x 7,5 kilometra dolge preizkušnje pa so Norvežani tehtnico prevesili na svojo stran in prepričljivo ugnali svetovne prvake Ruse. Zadnji Norvežan, Ole Einar Björndalen, je razliko dvignil celo na več kot dve minuti. Nemcem je v končnici vendarle uspelo priti do tretjega mesta.

Gregor Brvar, Klemen Bauer, Peter Dokl in Vasja Rupnik so bili brez prave možnosti za visoko uvrstitev. Brvar je obdržal mesto med deseterico, v nadaljevanju pa so Slovenci predvsem zaradi slabega streljanja, najslabši je bil prav zadnji Vasja Rupnik, izgubili veliko mest. "Šestnajsto mesto prav gotovo ni tisto, ki smo ga pričakovali, vendar je potrebno pogledati tudi nastope posameznikov. Brvar in Dokl sta prav gotovo izpolnila pričakovanja in strelsko zelo dobro opravila svoja nastopa. Tudi Bauer je v streljanju leže naredil tisto, kar je bilo zanj realno pričakovati. Pri Rupniku pa bo potrebno analizirati kakšno napako je naredil, ker so bili vsi streli zgrešeni v isto smer. Ima nekaj težav s koordinacijo oko-prst na petelinu in očitno je ta koordinacija pri njemu zamujala. Glede na uvrstitev v pokalu narodov sodimo nekam okrog enajstega mesta in s tem bi bili lahko tudi danes zadovoljni," je razkril razloge za nastop slovenske štafete trener Uroš Velepec in že razmišljal o prihodnjih nastopih.

V ženski konkurenci je bilo na 4 x 6 kilometra dolgi tekmi bolj napeto. Nemke in Rusinje so ostale brez kazenskega kroga, obe ekipi pa sta porabili po deset dodatnih nabojev. V teku so bile slabih 20 sekund vendarle hitrejše Nemke, med tekmo pa so vodile že debelo minuto, a je Kati Wilhelm velik del prednosti na koncu zapravila. Povprečno streljanje najboljših dveh ekip pa so uspešno izkoristile Švedinje in se v zadnjem krogu povsem približale Rusinjam, prav v končnici pa jim je zmanjkalo moči za tretje mesto.

Slovenke Teja Gregorin, Andreja Mali, Tadeja Brankovič Likozar in Dijana Grudiček Ravnikar so se vseskozi gibale nekje med petim in osmim mestom, na koncu pa pristale prav na osmem. "Približno dvajset sekund nas je ločilo od šestega mesta, ki smo si ga nekako zadali za svoj cilj. Odločili so detajli in štafeta ima še toliko rezerve, da jo lahko unovčimo že na naslednji tekmi, ki bo potekala na domači Pokljuki," je tekmo povzel Tomaš Kos. "Tudi Brankovičevi se vidi, da je dobro pripravljena in me veseli, da je uspela sestaviti dober nastop, kar je lahko spodbuda za naslednje tekme. V zadnji predaji so imele druge štafete najboljše tekmovalke in tudi to je bil eden od dejavnikov, ki nas je odmaknil od želenega šestega mesta. Nekaj sekund pa smo prav gotovo izgubili tudi z nekoliko napačnim izborom smuči Teje Gregorin, ki je štartala prva v največjem sneženju. S puncami se bomo spet dobili v sredo na Pokljuki, ko bomo opravili skupni trening."


Ne spreglejte