Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 9. 2022,
10.56

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Erazem Stanonik David Muhič Gašper Brecl Ema Volavšek Silva Verbič nordijska kombinacija

Nedelja, 4. 9. 2022, 10.56

1 leto, 9 mesecev

Tschagguns, poletna VN v nordijski kombinaciji

Volavškova in Verbičeva med deseterico v Tschaggunsu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Silva Verbič & Ema Volavšek | Silva Verbič in Ema Volavšek sta na tekmi poletne VN v Avstriji zasedli sedmo in peto mesto. | Foto SloSki

Silva Verbič in Ema Volavšek sta na tekmi poletne VN v Avstriji zasedli sedmo in peto mesto.

Foto: SloSki

Na predzadnji tekmi poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji v avstrijskem Tschaggunsu je Ema Volavšek zasedla peto mesto. Izid kariere je s sedmim mestom postavila Silva Verbič.

Ema Volavšek je v Tschagguns, ki je prizorišče zadnjih dveh tekem poletne velike nagrade za sezono 2022, pripotovala kot vodilna v skupni razvrstitvi. V Nemčiji je na prvih dveh tekmah dosegla drugo mesto in zmago.

V soboto je bila Volavškova po skakalnem delu preizkušnje deseta, skočila je 86 metrov in imela 64 sekund zaostanka za vodilno Nemko Nathalie Armbruster, ki je skočila 93 metrov. Silva Verbič je dosegla tretje mesto s skokom 93,5 metra in 18 sekundami zaostanka za Nemko.

Na petkilometrski progi je Volavškova s prvim časom teka napredovala na peto mesto, za vodilno Armbrusterjevo je zaostala 37,4 sekunde. Verbičeva je dosegla rezultat kariere, za vodilno je zaostala za minuto in 22,7 sekunde ter končala na sedmem mestu.

V skupni razvrstitvi pred današnjo finalno tekmo sezone Armbrusterjeva za Volavškovo zaostaja le pet točk. Verbičeva je deseta.

"Tekma ni šla najbolj po načrtih. Skok ni bil ravno najboljši in sem zato startala bolj zadaj. Sem pa s tekom zelo zadovoljna. Jutri grem v boj, da obdržim rumeno majico," je po tekmi dejala 19-letna Volavškova.

Na tekmi kombinatorcev je bil po skokih prvi Avstrijec Martin Fritz, skočil je 103,5 metra. Gašper Brecl je skočil 93,5 metra in pristal na 20. mestu s 50 sekundami zaostanka, Erazem Stanonik pa je dosegel 51. mesto s 86 metri in 2:28 minute zaostanka, David Muhič je bil diskvalificiran.

Zmagal je Norvežan Jens Luraas Oftebro, drugi po skokih, pred Fincem Ilkko Herolo, ki je zaostal za 5,3 sekunde, Fritz je bil s 6,8 sekunde zaostanka tretji. Brecl je pristal na 26. mestu, zaostal je minuto in 13,4 sekunde, Stanonik pa je končal na 50. mestu s slabimi štirimi minutami zaostanka.

Danes bo v Tschaggunsu na sporedu finalna tekma sezone v obeh kategorijah.

Preberite še:

Ema Volavšek
Sportal Ema Volavšek v Oberstdorfu le za nepremagljivo Norvežanko
Ne spreglejte