Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 3. 2016,
12.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Aljoša Branc Elan

Sreda, 30. 3. 2016, 12.35

6 let, 7 mesecev

Za Petra Prevca pripravljajo nove materiale

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Z vsemi uspehi je slovenski skakalec Peter Prevc veliko zadovoljstvo prinesel tudi v tabor proizvajalca smuči Elan, pri katerem bodo odprli vrata novim skakalcem. Serviser Aljoša Branc bi rad, da se še kdo priključi Petrovim uspehom.

Če pogledamo svetovni pokal v smučarskih skokih, ne skače veliko tekmovalcev na Elanovih smučeh, zato pa ima ta v svojih vrstah najboljša skakalca. Pri fantih je to naš Peter Prevc, pri dekletih pa Japonka Sara Takanaši , ki sta med drugim osvojila velika kristalna globusa.

 

Z uspehi se je pojavilo tudi zanimanje tujih skakalcev za to, da bi prešli na Elanove smuči. Pri fantih je v igri skakalec iz elitne deseterice svetovnega pokala, a imen v javnosti nočejo razkriti.

 

Razvojniki že pripravljajo nove materiale

"Moram reči, da so se pogovori začeli. Videli so, da je naš material vendarle dober. Sicer je to Peter dokazoval že prej, imamo pa težave, da bi se našel še kdo, ki bi Petru pri rezultatih pomagal. Upam, da se bomo pametno odločili in lahko pomagali interesentom," pravi Aljoša Branc, ki je med sezono praktično vsak dan skupaj s Petrom Prevcem, saj skrbi za premaz njegovih smuči. Prav tako je Peter skupaj z njim v kombiju, ko se vozijo od prizorišča do prizorišča.

 

Peter Prevc in Aljoša Branc veliko prepotujeta skupaj. | Foto: Vid Ponikvar Peter Prevc in Aljoša Branc veliko prepotujeta skupaj. Foto: Vid Ponikvar

 

Dobri rezultati našega skakalnega šampiona ljudi v Elanu niso uspavali, saj pripravljajo novosti: "Zdaj jih bomo začeli vpeljevati. Razvojniki so že pripravili nekaj novih materialov. Ko bodo fantje začeli skakati, bomo začeli tudi teste."

 

Premaz preizkusil v Nemčiji in Planici

Novost je Prevc preizkusil že na zadnjih postojankah svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu in Planici. Preizkušali so namreč premaz za drsno podlago, kar pa ni Elanova pogruntavščina, saj sodeluje s tujci, ki so strokovnjaki za to področje. "K nam je to novost pripeljal Peter Slatnar . Proizvajalec noče biti imenovan. V Nemčiji in Planici je Peter skakal s to novostjo, pred tem pa sta Jaka Rus in Rok Urbanc (vozila sta se po hrbtišču Bloudkove velikanke, op. p.) zvozila smuči, saj morajo biti utečene. Stvar deluje. Ljudje, ki bodo še naprej sodelovali, so bili prav tako navdušeni nad Planico in vsem dogajanjem v skokih," razlaga Branc.

 

Medtem ko je Peter Prevc na vrhu skakalnice miren, je Aljoša ob izteku naprave nervozen, saj želi Petru le najboljše. | Foto: Vid Ponikvar Medtem ko je Peter Prevc na vrhu skakalnice miren, je Aljoša ob izteku naprave nervozen, saj želi Petru le najboljše. Foto: Vid Ponikvar

 

Tudi njemu bo počitek po naporni sezoni dobro del, saj je na vsakem prizorišču skrbel, da so bile Petrove smuči dobro pripravljene. "Sezona je bila na pogled fantastična, a zame težka. Vsa pričakovanja me psihično dobro načnejo. Ko čakam finalni skok in je Peter prvi, drugi itd., me čustveno prevzame in sem na trnih, pa čeprav mi je že večkrat dokazal, da to lahko naredi. A še naprej ostajam nervozen, ker mu želim najboljše," je še dejal Branc.

Ne spreglejte