Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2023,
22.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

1

Natisni članek

Kranjska Gora Lovro Kos Anže Lanišek Anže Lanišek Žiga Jelar Timi Zajc Timi Zajc Planica 2023

Sobota, 4. 3. 2023, 22.00

1 leto, 2 meseca

SP Planica, podelitev odličij

Zajcu odleglo, Lanišek preimenovan v Planiška, Kos skoraj zamudil #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

1

Kranjska Gora, podelitev medalj s SP v Planici | Zlati slovenski kvartet: Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek | Foto Grega Valančič/Sportida

Zlati slovenski kvartet: Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zvečer so na t. i. trgu zmagovalcev v Kranjski Gori podelili še odličja najboljšim skakalcem z današnje ekipne tekme nordijskega SP v Planici, pa tudi včerajšnjim zmagovalcem posamične moške tekme na Bloudkovi velikanki. Dvakrat je zadonela Zdravljica za slovenskega junaka Timija Zajca.

Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar, Lovro Kos, prvaki, Planica 2023
Sportal Zgodovinsko zlato za Slovenijo!

Timi Zajc je včeraj pometel s konkurenco na posamični tekmi, danes pa je prejel dve zlati medalji, saj se je zmage veselil tudi na ekipni tekmi z Anžetom Laniškom, Žigo Jelarjem in Lovrom Kosom.

"Zdaj je pa zelo fino, vsi vemo, da je vsega konec in lahko se sprostimo. Tale posamična zlata medalja mi res veliko pomeni, ekipna pa je še za sladico," se je po podelitvi v pogovoru za RTV Slovenije smejalo Zajcu. Povedal je, da je bilo po smoli z vetrom, ki sta jo imela z Laniškom na mali skakalnici, nekaj jeze, a jima je to uspelo preusmeriti v dodatno motivacijo za tekme na veliki skakalnici.

Timi Zajc je dvakrat poslušal Zdravljico. | Foto: Grega Valančič/Sportida Timi Zajc je dvakrat poslušal Zdravljico. Foto: Grega Valančič/Sportida

Laniška je uradni napovedovalec v Kranjski Gori ob priložnosti nadvse primerno preimenoval v Planiška. Na oder je prišel z orošenimi očmi. "Že pred tekmo sem si rekel, da danes ni popuščanja in grem 'na polno'. Tako tudi, če bi bil 'kiks', ne bi bilo obžalovanja. A tega ni bilo in rezultat je fenomenalen," je povedal z zlato medaljo okoli vratu. Danes so naše skakalce ponesli tudi izjemni navijači. "Začutil sem neverjetno energijo," je o vzdušju pod Bloudkovo velikanko povedal Lanišek, ki pa med tekmo niti za trenutek ni izgubil osredotočenosti: "Videl pa sem samo trenerjevo zastavico in nič drugega."   

Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar, Lovro Kos, prvaki, Planoica 2023
Sportal Čustva vrela v slovenskih skakalcih, za katerimi je bila kratka noč

Utrinki s podelitve (Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 15

Kos je na podelitev prišel v zadnjem hipu. Ker je bil danes izbran za dopinško kontrolo, se je napil vode in pri tem "malce pretiraval", kot je povedal za nacionalno televizijo. Pred podelitvijo je moral tako še enkrat obiskati stranišče. "Moral sem iti, če ne bi, slike ne bi bile prav lepe," se je pošalil.

Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar, Lovro Kos, prvaki, Planica 2023
Sportal Peter Prevc brez besed: Ko kavčarji obmolknemo …

Jelar je po tekmi stekel v objem mami, ki je nervozno spremljala tekmo. "Vem, da ona … Ne bom rekel, da dramatizira, saj bom tudi jaz verjetno tako spremljal svoje otroke, ko jih bom imel. Lepo jo je bilo videti. Moja starša vesta, skozi kakšne prepreke sem moral v karieri. Onadva sta mi dala iskrenost in odprtost. Najbrž so mamo preplavila čustva, ker če kaj nismo v naši družini, nismo igralci."

Kranjska Gora, podelitev medalj s SP v Planici | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Začetek prvenstva za slovensko reprezentanco ni bil lahek, končalo pa se je sanjsko. Skakalci in skakalki so poskrbeli za vsa slovenska odličja. Začelo se je z bronom mešane ekipe na srednji skakalnici (Zajc, Lanišek, Ema Klinec in Nika Križnar), Zajc je pozlatel še na posamični tekmi na veliki skakalnici, danes pa moški ekipi pomagal še do enega naslova.

Preberite še:

Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar, Lovro Kos, prvaki, Planica 2023
Sportal Slovencem kaj takega še ni uspelo
bronasta medalja Planica Slovenija
Sportal Ema, Nika, Timi in Anže prejeli medalje in se spomnili na nesrečnega Prevca
Timi Zajc svetovni prvak
Sportal Zlati Zajc: Če ne bi bilo afere in očeta, me ne bi bilo tukaj
Ne spreglejte