NATISNI PISAVA

Naši smučarji na priprave na Ognjeno zemljo

Avtor: Andrej Rigler

Ljubljana - V četrtek bo peterica slovenskih alpskih smučarjev, dve dekleti in trije fantje, za približno tri tedne odpotovala na priprave v argentinsko mesto Ushuaia na skrajnji jug Južne Amerike.

Tudi letos se bodo naši smučarji poleti na novo sezono pripravljali v slikoviti Patagoniji. Na Ognjeno zemljo, skrajnji južni del Južne Amerike, ki je od preostalega ločen z Magelanovim prelivom, bosta pod vodstvom Denisa Štahernika trenirali Ana Drev in Ula Hafner, pod vodstvom Marka Jurjeca pa Mitja Valenčič, Janez Jazbec ter Žan Kranjec. V Ushuaio, večje mesto od koder se bodo naši smučarji vozili na približno 15 do 20 kilometrov oddaljena smučišča, bosta odpotovala še pomočnika obeh trenerjev Sebastjan Petrič in Mitja Kunc.

Drevova in Hafnerjeva že nekaj časa nista stali na smučeh, zato bosta prve dni izkoristili za prosto smučanje, da se navadita na sneg. Uvodne postavitve bodo po besedah Štahernika lažje. Ko se bosta navadili smučanje, bo sledila zahtevnejša količinska vadba in odpravljanje napak. Potem ko bo večina priprav namenjena tehničnim disciplinam, bosta trenerja skušala zadnje dni izkoristiti za piljenje superveleslaloma. "Radi bi naredili to prvo fazo priprav na smučeh, da bi imeli potem dobro osnovo za jesenske treninge. Tam so zdaj pogoji podobni tistim, ki bodo pri nas pozimi," je pred odhodom povedal Denis Štahernik.

Medtem se bodo fantje v Južni Ameriki trenirali pripravljali vsak s svojim ciljem. Valenčič se bo posvetil slalomu, Jazbec bolj veleslalomu in superveleslalomu, najmlajši Kranjec pa bo poskušal delati vse. "Upam, da bomo naredili, kar smo si zastavili. Letos bomo imeli zaradi letov sicer na voljo nekaj kakšen smučarski dan manj kot lani, ko smo jih imeli 19. Ne glede na to se nam obetajo dobre priprave, pogoji v Ushuaii so navadno zelo ugodni," je optimističen Marko Jurjec.

Preberite še:

Foto: Vid Ponikvar

Ključne besede: priprave, Južna Amerika

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Pridi smučat na Golte!

Družinske zimske počitnice, otrok biva brezplačno. Pravo zimsko doživetje.

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo