NATISNI PISAVA

Slovenske reprezentantke pred biatlonskim SP (2)

Andreja Mali: Za streljanje me sploh ne skrbi

Avtor: Simon Kavčič

Ljubljana - Na prizorišče biatlonskega svetovnega prvenstva v Hanti Mansisk je z visokimi pričakovanji odpotovala tudi slovenska reprezentantka Andreja Mali, ki v tej zimi doživlja manjši preporod.

Na prizorišče biatlonskega svetovnega prvenstva v Hanti Mansisk je z visokimi pričakovanji odpotovala tudi slovenska reprezentantka Andreja Mali, ki v tej zimi doživlja manjši preporod. Pin It

Razlog za optimizem so pri Andreji Mali predvsem dobri nastopi na zadnjih tekmah svetovnega pokala, na severnoameriških prizoriščih v Fort Kentu in Presque Islu. Prav slednje bo 33-letni Kamničanki ostalo v izjemno lepem spominu, saj je tam na zasledovalni preizkušnji z osmim mestom dosegla najboljši izid sezone in izenačila svojo drugo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu sploh. Njeni najboljši izidi sicer segajo precej daleč v preteklost, njena sploh najboljša uvrstitev, četrto mesto s tekme s skupinskim štartom v Anterselvi, sega v sezono 2002/03, zato ima izvrstna popotnica za letošnje svetovno prvenstvo še toliko večjo težo.

''Prva sezona, ko sem najboljši izid dosegla februarja"

''Prva sezona, ko sem najboljši izid dosegla februarja'

"Pri tem osmem mestu se mi je resnično vse 'poklopilo'," nam je navdušeno razlagala Andreja Mali, ki je pred sezono napovedovala uvrstitve med deseterico in večkrat dokazala, da njen optimizem ni bil povsem brez podlage. "Tudi začetek sezone je bil super, predvsem tisto 12. mesto (šprinterska preizkušnja v Östersundu op. p.) je izid, ki bi ga s hitrejšim streljanjem lahko še izboljšala. Prišla bi lahko celo na šesto mesto. To je tisti streljanje, ki sem ga sposobna. Brez pretiravanja," je pred odhodom v Rusijo še povedala trenutno 28. biatlonka v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in natančno razčlenila svoje prednosti in slabosti: "Potem sem dosegala 21., 22., 23. mesta, pri katerih je odločal en sam zgrešen strel. Če bi imela malce več sreče na strelišču, bi bile te uvrstitve zagotovo med deset. Meni veliko povedo tudi rezultati okoli 19. mesta, natančno vem, kje imam rezerve in kakšen bi bil rezultat brez napak. Sama vidim, da sem na vsaki tekmi sposobna uvrstitve med deseterico. Dobro tečem že celo sezono ... To je pravzaprav moja prva sezona, ko sem najboljši izid dosegla v mesecu februarju. Ponavadi sem bila sredi sezone že zelo utrujena in nisem več prišla k sebi, tokrat pa držim visok tekaški nivo. Za streljanje me sploh ne skrbi, pri meni gre zgolj za to, da se moram pred vsako tekmo lepo skoncentrirati in potem lahko ustrelim tudi 'ničlo'. Imam pa velike rezerve pri času streljanja, ampak kot že rečeno, ko sem dosegla tisto osmo mesto, sem streljala izjemno hitro, se pravi, da sem tudi tega sposobna. Na svetovnem prvenstvu bom poskušala predvsem izkoristiti te rezerve."

V Sibirijo se je tako Malijeva podala posebej 'našpičena', sluti, da se ji ponuja izjemna priložnost. Skozi sezono dosega relativno konstantne izide, ob idealnem razpletu, na t.i. popolni tekmi, pa se lahko zgodi marsikaj. "Vsaka tekma je zame pomembna, gre vendarle za točke svetovnega pokala. Res pa je svetovno prvenstvo nekaj posebnega, vsi si želijo najboljše rezultate prav na njem in tudi sama nisem nobena izjema. Nočem pa se s tem obremenjevati, zato te prihajajoče preizkušnje jemljem, kot vsako drugo tekmo," še pravi biatlonka, ki bo nastopila že na svojem osmem svetovnem prvenstvu, drugič na prizorišču v daljni Sibiriji, o kateri pravi: "Hanti Mansisk je v redu. Sama proga ni pretežka. Je eno boljših prizorišč v biatlonskem koledarju."

Foto: Vid Ponikvar/siol.net
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2015/16

Baitlonska karavana od Östersunda do Hanti Mansijska. Postanek tudi na Pokljuki.

Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kdo vas je najbolj navdušil v 6. tednu?

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

oglasno sporočilo