NATISNI PISAVA

Biatlonci na festivalu v Italiji, biatlonki pri Kopitarju

Avtor: SZS, S.K.

Ljubljana - Italijansko mestece Frassinoro je gostilo biatlonski festival, ki so se ga udeležili tudi Klemen Bauer, Peter Dokl in Simon Kočevar. Andreja Mali in Teja Gregorin na golfu pri Kopitarju.

Peter Dokl Peter Dokl Pin It

"Biatlonski prijatelji iz Frassinora" kot se je poimenovala skupina italijanskih biatlonskih zanesenjakov, je pripravila prvo rolkarsko biatlonsko tekmo v teh krajih. Na tekmi mešanih biatlonskih dvojcev sta zmagala mlada Italijana Nicole Gontier in Petro Dutto. Tretje mesto pa sta osvojila domačinka Alexia Runggaldier v paru s Slovencem Petrom Doklom, ki sta tik pod zmagovalnim odrom pustila favoriziran italijanski dvojec Michaela Ponza-Lukas Hofer. Simon Kočevar se je skupaj s Federico Sanfilippo prebil do polfinala, kjer sta zasedla 7. mesto, Klemen Bauer pa je okrepljen z Roberto Fiandino zaključil tekmo na 10. mestu.

"Že pred dvema letoma sem spoznal skupino navijačev iz Frassinora, ki navijajo za nas skoraj tako močno kot za italijanske biatlonce. Po njihovih besedah jim je naše srebro s svetovnega prvenstva pomenilo skorajda toliko, kot bi bilo italijansko. Lepo smo bili sprejeti in vikend je minil v krasnem druženju z italijansko ekipo in njihovimi podporniki, obenem pa smo opravili še nekoliko težji trening. Takšne tekme so lep dokaz promocije biatlona v sredinah, kjer sicer nimajo tradicije in se s prostovoljstvom in dobro voljo vseeno veliko doseže," je bil po vrnitvi iz Italije zgovoren Klemen Bauer.

Klemen Bauer Klemen Bauer Pin It

Končni izidi:

1. Nicole Gontier/Pietro Dutto (1+2+2+3) 15:34:3
2. Dorothea Wierer/Dominik Windisch (1+0+1+0) +3,8
3. Alexia Runggaldier/Peter Dokl (2+0+2+0) +14,4
4. Michela Ponza/Lukas Hofer (3+2+0+1) +50,2
...

Biatlonki Teja Gregorin in Andreja Mali pa sta se v soboto udeležili dobrodelnega golf turnirja na Bledu, ki ga je pripravil hokejist Anže Kopitar. Golfa resda nista igrali, sta pa zato zastopali barve slovenskega biatlona in skupaj s Petrom Zupanom, predsednikom Zbora za biatlon, tudi prevzeli simbolični ček z donacijo za letovanje otrok v Športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju, ki bo potekalo v sklopu akcije "Otroci Triglava v srcu narave".

Malijeva in Gregorinova sta se zabavali na Bledu. Malijeva in Gregorinova sta se zabavali na Bledu. Pin It

"Zares je bilo posebno doživetje, srečati se s športnikom kot je Anže. Prav gotovo je med nami dosegel daleč največ, zato mu gre v Sloveniji posebno mesto; z občutkom za humanitarnost pa kaže tudi, da je plemenit človek. Upam, da bodo otroci na Pokljuki, ki je največkrat tudi naš dom, uživali in se prepustili njenim lepotam. Danes golfa nisem igrala, morda se ga naučim, ko zaključim z aktivno biatlonsko kariero in bom imela več časa," je po srečanju povedala Teja Gregorin.

Po tekmah v Apeninih in druženju na Bledu je pred biatlonskimi reprezentanti obdobje težjih in bolj napornih priprav. Že v sredo se bodo s kolesi povzpeli na Pokljuko, kjer jih bosta trenerja Uroš Velepec in Tomaš Kos vse do naslednje nedelje pripravljala na zahtevne zimske preizkušnje.

Preberite še:

Uroš Velepec: Nobenih popustov ne bo (video)

Medtem ko je Slovenijo zajel že drugi vročinski val, le malokdo pomisli na biatlon, a naša reprezentanca se vendarle pridno poripravlja na zimo. Pogovarjali smo se z glavnim trenerjem Urošem Velepcem.

Foto: SZS, Matic Klanšek Velej/Sportida
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2015/16

Baitlonska karavana od Östersunda do Hanti Mansijska. Postanek tudi na Pokljuki.

Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo