NATISNI PISAVA

Košir se vrača v reprezentanco

Avtor: STA

Ljubljana - Obetavni slovenski deskar na snegu Žan Košir, ki so mu aprila operirali hrbet, se vrača na reprezentančne treninge.

Žan Košir Žan Košir

Sotekmovalcem se bo priključil konec tedna na treningu na Kaprunu, kdaj pa se bo vrnil na tekme svetovnega pokala, pa za zdaj še ne ve. Če bo imel podporo panožne zveze, vrnitev načrtuje za konec koledarskega leta.

"Ne glede na vse, formo načrtujem za februar in olimpijske igre v Vancouvru," meni Tržičan, ki je zelo zadovoljen s prvimi letošnjimi snežnimi treningi. Z njimi je začel na Kaprunu, nadaljeval na Mölltalu, zaradi nestabilnih vremenskih razmer pa je skupaj s Sigijem Grabnerjem, lanskim zmagovalcem svetovnega pokala, odpotoval čez "lužo" v Copper Mountain. Desetdnevne priprave je tako kot rehabilitacijo in kondicijske priprave financiral Grabner oziroma njegova tovarniška ekipa SG pro team, katere član je tudi Košir.

Na tekme pripravljen čez mesec dni


"Prvi stik s snegom je pokazal, da sem ohranil vse potrebne občutke in tehniko, toda moje telo je sposobno prenašati le srednje zahtevne obremenitve. V ZDA sem prvič po osmih mesecih treniral tudi na progi. Tako sem že prvo vožnjo odpeljal napadalno in bil v konkurenci Švicarjev ter Američanov, ki so prav tako vadili tukaj, med hitrejšimi. Seveda je moje število voženj trenutno še zelo omejeno, tako da za vrnitev na tekmovališča potrebujem vsaj še mesec uspešnih priprav. Na tekmi je potrebno odpeljati deset kakovostnih voženj, jaz trenutno lahko odpeljem le dve," je dejal Košir.

Naslednja tekma alpskega dela svetovnega pokala bo 6. decembra v Limone Piemonteju, kjer bo na sporedu prvi letošnji paralelni veleslalom. Koširja v Italiji zagotovo še ne bo, zato pa se zna zgoditi, da bo 17. decembra nastopil v Telluridu v ZDA.

Foto: Simon Plestenjak, FIS
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2014/2015

Pregled tekmovanj za deskarje na snegu v sezoni 2014/2015

Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo