NATISNI PISAVA

Paralelni veleslalom svetovnega pokala v nemškem Sudelfeldu

Avstrijca nepremagljiva, ekipni uspeh Slovencev

Avtor: STA

Garmisch-Partenkirchen - Slovenski deskarji so se odlično odrezali na paralelnem veleslalomu svetovnega pokala v nemškem Sudelfeldu, zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami.

Rok Flander je zasedel peto, Rok Marguč osmo, Žan Košir deseto in Jure Hafner 14. mesto. Še na drugi tekmi zapored sta dvojno zmago zabeležila Avstrijca. Vodilnega v svetovnem pokalu Benjamina Karla je tokrat premagal Andreas Prommegger (oba sta prejšnjo soboto v ekshibicijski tekmi v Mariboru zaostala za Flandrom), ki je zabeležil tretjo zmago v svetovnem pokalu in drugo zaporedno v Sudelfeldu.

Rok Flander je zasedel peto mesto v nemškem Sudelfeldu. Rok Flander je zasedel peto mesto v nemškem Sudelfeldu.

Slovenska reprezentanca v Nemčijo ni odpotovala s posebno visokimi cilji, saj je z mislimi že bila v Cypress Mountainu, kjer se bo potegovala za olimpijske kolajne. Poleg neosredotočenosti pa je bil drugi razlog za to dejstvo, da ji Sudelfeld nikoli ni posebej ustrezal. Rok Flander se tu še nikoli ni uvrstil v finale, posebno dobrih rezultatov pa niso beležili tudi drugi. In če se upošteva, da drugi najboljši Slovenec v letošnji sezoni Rok Marguč zaradi zloma dlančnice in operacije nekaj časa ni treniral, na tekmi pa nastopal z mavčno opornico, in da so bile na tekmovališču izredno slabe razmere (megla, slaba vidljivost, mehka proga), kar četi švicarskega trenerja Gillesa Jaqueta nikoli ni ustrezalo, je bilo njihovo neoptimistično razpoloženje povsem razumljivo.

Rok Marguč Rok Marguč

Toda tekma je pokazala povsem nasprotno plat. Tako dobrega ekipnega nastopa letos še niso pokazali, uspeh pa jim bo gotovo povečal samozavest pred najpomembnejšim nastopom v sezoni. "Fantastično. Če bomo v Vancouvru štirje v finalu, bomo gotovo osvojili kolajno," je optimistično razpoložen del olimpijske reprezentance na čelu s prvim adutom Rokom Flandrom, ki je izredno zadovoljen pred odhodom na olimpijske igre.

"Takega rezultata res nisem pričakoval. Da sem zasedel peto mesto na progi, ki mi ne ustreza, je potrditev odlične pripravljenosti. Daje mi tudi potrditev, da sem v zadnjem času veliko dobrega storil tudi, kar se tiče mojih voženj v slabih pogojih, ki so v preteklosti vedno povzročali težave. Današnje vožnje so bile res odlične. Škoda, da se mi je v četrtfinalu proti Švicarju Haldiju dogodila neprijetna stvar. Zapeljal sem v luknjo in mi je obrnilo vez. Nisem mogel več pospeševati, zaostanek je posledica tega. Menim, da bi ga drugače premagal," je bil s svojim nastopom zadovoljen Rok Flander, ki je v osmini finala premagal Hafnerja (slednji se je letos prvič uvrstil med najboljših 16). Slednji je v njuni drugi vožnji padel in si izpahnil ramo.

Žan Košir Žan Košir

Mladi Hafner pa ni bil edini, ki se je na tekmi poškodoval, še bolj zaskrbljujoča je poškodba Koširja. Olimpijec si je pri padcu v četrtfinalnem dvoboju proti Haldiju poškodoval prst, pomoč pa je moral iskati v bolnišnici. Kako huda je poškodba zaenkrat ni znano, to bodo pokazale rentgenske slike. A olimpijskega nastopa s tem najbrž ni postavil pod vprašaj, saj s podobno poškodbo tekmuje Marguč. In to izredno uspešno, saj je bil v Sudelfeldu osmi, kar je že njegova peta zaporedna uvrstitev med najboljših 12 in četrta med najboljših osem.

Jure Hafner Jure Hafner

"Glede na to, da sta od operacije desne roke minila šele dva tedna, sem zelo vesel, da sem se tako hitro vrnil in da me poškodba ne ovira. V težkih razmerah za tekmovanje se je vse dobro izšlo, zdaj lahko optimistično gledamo proti olimpijskim igram," je z olimpijsko generalko zadovoljen Rok Marguč. Celjan je v četrtfinalu ugnal Američana Justina Reiterja, izločil pa ga je Švicar Nevin Galmerini.

Pri ženskah je zmagala Nemka Amelie Kober, Glorija Kotnik in Iva Polanec se, tako kot Izidor Šušteršič in Jernej Demšar pri moških, nista uvrstili v finale.

Izidi - moški:

1. Andreas Prommegger (Avt)
2. Benjamin Karl (Avt)
3. Roland Haldi (Švi)
4. Nevin Galmerini (Švi)
5. Rok Flander (Slo)
6. Anton Unterkofler (Avt)
7. Kaspar Flütsch (Švi)
8. Rok Marguč (Slo)
9. Justin Reiter (ZDA)
10. Žan Košir (Slo)
...
14. Jure Hafner (Slo)
22. Jernej Demšar (Slo)
32. Izidor Šušteršič (Slo)

ženske:

1. Amelie Kober (Nem)
2. Nicolien Sauerbreij (Niz)
3. Marion Kreiner (Avt)
4. Isabella Laböck (Nem)
...
34. Iva Polanec (Slo)
40. Glorija Kotnik (Slo)

Foto: Simon Plestenjak, SZS, FIS
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2014/2015

Pregled tekmovanj za deskarje na snegu v sezoni 2014/2015

Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Pridi smučat na Golte!

Družinske zimske počitnice, otrok biva brezplačno. Pravo zimsko doživetje.

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

oglasno sporočilo