Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 2. 2009,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 21. 2. 2009, 20.55

8 let

Najboljša skoka Kranjca v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Robert Kranjec in Robert Hrgota sta na svetovnem nordijskem prvenstvu v Libercu osvojila 11. in 22. mesto, po besedah trenerja Matjaža Zupana pa prikazala predstavi sezone.

"Kranjec je napravil soliden prvi in super drugi skok. Za še boljši rezultat bi potreboval v prvi seriji več podpore vetra, da bi ga odneslo še kakšna dva metra dlje. To tekmo je 'oddelal' kot je letos še ni. Skoki so bili na zelo visokem nivoju," je pohvalil Kranjca, ki je ob pravem času zabeležil najboljšo uvrstitev, Matjaž Zupan.

"Čestitke tudi Hrgoti za celo sezono in preboj na svetovno prvenstvu. V Libercu za zdaj vseskozi skače odlično. Mežnar je potreboval več časa, da se je navadil na skakalnico, danes na tekmi pa mu je uspel celo najboljši skok," je bil zadovoljen Matjaž Zupan tudi z našima mlajšima tekmovalcema kljub temu, da se je od njiju le Hrgota prebil v finale. Glede Damjana je dejal, da v tem trenutku še preveč razmišlja o skoku, ki se mu nekako še ne odvije. "Vzdušje v ekipi pa je dobro kot v tej sezoni še ni bilo," zaključuje nekdanji skakalni as.

Kranjec: Veselim se velike skakalnice

Našemu prvemu možu na tekmi Robertu Kranjcu je v drugi seriji uspel morda najboljši skok sezone. Zanimivo, da se je to zgodilo ravno na mali skakalnici: "Vesel sem, da sem se našel na mali skakalnici, katere mi najbolj ne ustrezajo. Presenečen sem nad rezultatom glede na to, kako je potekala cela sezona. Sedaj, ko sem našel te občutke, se veselim drugega tedna in nastopov na veliki skakalnici. Škoda je le za prvi skok, ko sem mislil, da me bo bolj potegnilo ven, a mi je na koncu zmanjkalo zraka."

Prvenec na svetovnih prvenstvih pa je uspel mlademu Robertu Hrgoti. "S prvim nastopom na svetovnem prvenstvu sem zadovoljen. Tudi rezultat je lep, tako da bom sedaj lažje nastopil na veliki skakalnici. Tega pred sezono nisem pričakoval. Upam, da bom s takimi nastopi nadaljeval tudi v svetovnem pokalu," je dejal 20-letnik, ki se je šele pred kratkim prebil v slovensko A-reprezentanco.

Ne spreglejte