NATISNI PISAVA

Tekma mešanih ekip, Hinterzarten

Zmaga v Avstrijo, Slovenija peta

Avtor: Sportal, STA

Hinterzarten - Na poletni VN Hinterzartna so se mešane ekipe pomerile na drugi tekmi. Zmaga je odšla v Avstrijo, drugo mesto Japoncem, tretje Nemcem. Slovenska četverka je pristala na petem mestu.

Peter Prevc je v slovenski četverki zamenjal Jurija Tepeša. Peter Prevc je v slovenski četverki zamenjal Jurija Tepeša. Pin It

Karavana smučarskih skakalcev se je ustavila v Hinterzartnu, kjer je potekala druga tekma mešanih ekip. Tokrat so zanesljivo slavili Avstrijci (1026,9), pred Japonci (1000,8) in Nemci (967,2). Slovenska četverka v zasedbi Katja Požun, Maja Vtič, Robert Kranjec in Peter Prevc je s petim mestom (911,9) izboljšala deveto mesto z zgodovinske premierne tekme v Courchevelu.

Slovenci so bili tudi po prvi seriji na petem mestu s 451,7 točke, vodili pa so Avstrijci (502,8) pred Japonci (486,1) in Nemci (485,9).

Jacqueline Seifriedsberger, Daniela Iraschko, Michael Hayboeck in Gregor Schlierenzauer so bili tokrat za konkurenco premočni. Severni sosedje so vodili že po "prvem polčasu", v drugo pa z rutiniranimi skoki obranili prednost. O tem, da so bili tokrat premočni za vse nasprotnike, govori tudi podatek, da bi Iraschkova zmagala, če bi tekma štela za posamične točke; pri moških je bil kot posameznik najboljši Nemec Andreas Wank, ki je imel s 103,5 metra tudi najdaljši skok dneva. "Veselim se že, da se bomo tudi pozimi vrnile na to skakalnico. Res je bilo lepo tekmovati v lepem vremenu in pred navdušenimi gledalci," je po uspehu dejala najboljša avstrijska skakalka Iraschkova.

Na zmagovalnem odru so se jim pridružili zmagovalci nedavne prve mešane ekipne tekme v francoskem Courchevelu Japonci Sara Takanaši, Kaori Ivabuči, Reruhi Šimicu in Juta Vatase ter Nemci Ulrike Graessler, Carina Vogt, Richard Freitag, Andreas Wank. Pred Slovenci so tekmo na četrtem mestu končali še Kanadčani z 918,1 točke.

V slovenski ekipi je večer sicer odlično pričela Katja Požun, ki je v prvi seriji pristala pri 100 metrih in svojo ekipo popeljala do vodstva. Maja Vtič, Robert Kranjec in Peter Prevc pa zatem niso izvedli tako dolgih skokov; Kranjec je najdlje pristal pri 95,5 metra, Prevc pa dvakrat pri 91 (fantje so skakali z devet mest nižjega naleta kot dekleta). V drugi seriji so bili Slovenci nekaj časa že četrti, a brez pravih možnosti za preboj med prve tri, nazadnje pa so tekmovanje končali tam, kjer so že bili po prvi polovici.

V nedeljo bo v Hinterzartnu še posamična tekma skakalcev za poletno veliko nagrado, nastopilo bo pet Slovencev, Robert Kranjec, Dejan Judež, Matjaž Pungertar, Peter Prevc in Jurij Tepeš.

Tekma mešanih ekip - Hinterzarten

1. Avstrija 1026,9 točk
2. Japonska 1000,8
3. Nemčija 967,2
4. Kanada 918,1
5. Slovenija 911,9
6. Francija 906,9
7. Norveška 893,6
8. ZDA 867,5

Foto: Bor Slana
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

oglasno sporočilo