NATISNI PISAVA

Kranjec dočakal Planico, zdaj čaka na odločitev FIS

Avtor: Jaka Lopatič

Planica - Nedolgo nazaj se je Robert Kranjec še spraševal, ali bo v svoji karieri sploh skočil na novi Bloudkovi velikanki. Zdaj je dobil odgovor. Čaka pa tudi odgovor vodilnih na FIS glede skakalnih dresov.

Skupaj z reprezentančnimi kolegi si je Robert Kranjec v torek ogledal novi skakalnici v Planici, ki bosta vsak čas dobili tudi zeleno luč, da se bodo po njej lahko spustili skakalci.

"Mislim sem, da bo prej konec moje kariere, kot da bom skočil na novi skakalnici. Dočakal bom to. Tega sem zelo vesel. Velika skakalnica bo ogromna pridobitev, saj nam bo privarčevala številne poti v tujino. Tik pred zimo so skakalnice zaprte, mi pa smo v preteklosti čakali tudi po mesec dni, da bi kje zapadel sneg. Zdaj bomo lahko v Planici skakali na keramiki. Dobrodošla bo tudi v primeru, ko boš ob slabši formi želel dvigniti raven skokov. Tudi mlajše generacije bodo veliko pridobile," je ob pogledu na novi skakalnici v Planici dejal Kranjec.

Prvič naj bi ju preizkusili 14. oktobra. Manjšo bo krstil Primož Peterka, na večji pa se bo tisti dan 40 najboljših slovenskih skakalcev pomerilo za naslov državnega prvaka.

Slovenski skakalci so se prejšnji teden pripravljali v Predazzu, kjer bo v novi sezoni svetovno prvenstvo. Znano je, da je imel naš najboljši skakalec minule zime nekaj težav z novimi oprijetimi dresi, a se je na njih nekako privadil, čeprav ne še popolnoma. Vendar na Mednarodni smučarski organizaciji FIS še vedno niso rekli zadnje besede glede novih dresov. Obstaja namreč možnost, da bodo 6. oktobra na skupščini sprejeli odločitev, da se bo skakalcem povečal obseg dresov iz 0 na 3 cm – lani je bila zgornja meja pri 6 cm. "V Predazzu je bila forma na pravi ravni. Skoki so konstantni, vendar niso tisto, kar bi rad. V Kranju sem v torek testiral dres. Mešano na žaru je vse skupaj. Za pravila o dresih moramo tudi še počakati, kaj se bodo odločili na FIS. V kolikor bodo sprejeli odločitev o dodatnih 3 cm obsega pri dresih, ne bo za nas predstavljalo nobeno težavo. Zelo podobno bo oprijetim, le bolj udobno bo. Dres se bo lahko malce bolj raztegnil. To bo dobrodošlo, da ga ne bo treba nenehno ožati. Ne bo strahu, ali se bo raztegnil ob skoku ali ne. Občutek pa še vedno ne bo podoben tistemu iz preteklih sezon," o noviteti, ki je poleti burila največ duhov, razglablja Kranjec.

Za ta konec tedna je imel sprva v načrtu tek na letalnico bratov Gorišek (Red Bull 400 race), vendar je z ekipo odpotoval v Kazahstan, kjer bosta ta konec tedna v Almatiju novi tekmi za poletni grand prix: "V tem trenutku je pomembno, da se počutim dobro in sem kondicijsko pripravljen. Zima je pa tako ali tako druga zgodba."

Preberite še:

Planica bo krst Peterke dočakala 14. oktobra

Prvi skok v Planici se bo premaknil za teden dni, kot je bilo sprva načrtovano. Novi datum je 14. oktober in ta dan bo tudi državno prvenstvo na veliki skakalnici v dolini pod Poncami.

Tepeš bo branil lansko zmago

Do konca poletnega grand prixa so še tri postaje. Naslednja je Almaty v Kazahstanu, kjer bo Goran Janus računal na Kranjca, Tepeša, Pungertarja, Nagliča, Hvalo, Judeža in Hrgoto.

Foto: Vid Ponikvar

Ključne besede: robert kranjec, planica, fis

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Informativni dan Univerze v Novi Gorici

Petek 12. in sobota 13.2.2016. Preveri ponudbo in novosti 2016/17.

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

oglasno sporočilo