NATISNI PISAVA

Prihaja najnapornejše obdobje

Avtor: Jaka Lopatič

Ljubljana - Pred slovenskimi smučarskimi tekačicami je izjemno naporno obdobje, znameniti Tour de Ski. Vodstvo reprezentance si želi, da bi se forma še naprej stopnjevala. Vse do vrhunske uvrstitve.

Oberhof, Oberstdorf, Toblach in Val di Fiemme so nemško-italijanska prizorišča, ki bodo gostila znameniti Tour de Ski v smučarskih tekih med 29. decembrom in 8. januarjem. Dekleta bodo morala preteči v celoti 63 kilometrov, moški pa skoraj dvakrat več (110 km). Vse skupaj se bo začelo v Oberhofu s prologom in zaključilo s tradicionalno težkim vzponom na Alpe Cremis.

Vesna Fabjan je skupaj z rojakinjami med 20. in 24. decembrom trenirala v Ramsauu. Vesna Fabjan je skupaj z rojakinjami med 20. in 24. decembrom trenirala v Ramsauu.

Če je imela Slovenija v preteklosti velikega aduta v Petri Majdič, tokrat za izjemno uvrstitev v skupnem seštevku nimamo takšnega železa v ognju. Vse preizkušnje bosta odtekli Barbara Jezeršek ter Alenka Čebašek, medtem ko bosta Vesna Fabjan in po krajši bolezni vnovič zdrava Katja Višnar bolj osredotočeni na šprinterske preizkušnje – kaj kmalu se bosta začeli pripravljati na šprint v Milanu -, čeprav si Fabjanova želi priti do točk tudi na distancah.

"Pripravljeni smo. Dekleta so več ali manj zdrava. Katja je imela nekaj zdravstvenih težav po Rogli, a sedaj že normalno trenira. Imamo relativno visoka pričakovanja – točke na razdalji ter visoka uvrstitev v šprintu. Tour de Ski je posebna avantura. Upam, da nam bo tudi tokrat uspelo izpeljati vse skupaj. Pred nas prihaja najnapornejše obdobje v sezoni," pred začetkom prestižne turneje pravi strokovni vodja teka na smučeh Marko Gracer.

Servisna ekipa je že na poti v Oberhof, saj mora dodobra spoznati teren pred prvo tekmo v Oberhofu, dekleta s trenerjem Vladimirjem Korolkevičem pa bodo odpotovala danes dopoldne. "Po Rogli smo imeli krajši počitek – dva dni. Ekipa je v polni sestavi odpotovala na mini priprave v Ramsauu med 20. in 24. decembrom. Opravili smo štiri dni treninga. Pogoji za delo so bili idealni. Ključne pomanjkljivost smo odstranili. Pri dekletih je bil na zadnjih dveh tekmah viden določen vzpon. Upam, da se bo na Tour de Ski vse skupaj nadaljevalo in nam bo uspela kakšna dobra uvrstitev," je pred odhodom v Oberhof dejal prvi mož stroke.

Preberite še:

Uroš Ponikvar: Zelo sem ponosen

Vodja tekmovanja minuli konec tedna na Rogli Uroš Ponikvar je bil eden izmed najbolj zadovoljnih, da so tekme spravili pod streho, čeprav nekaj dni pred začetkom stanje prog ni bilo najbolj obetavno.

Foto: Matej Leskovšek

Ključne besede: Marko Gracer

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Popusti v Big Bangu!

Ob nakupu nad 220€ takojšen 10% popust na vse kategorije. Preveri.

Ugodno čiščenje poslovnih prostorov

Hitra odzivnost, izjemna kakovost, spoštovanje rokov, prilagodljivost in konkurenčne cene. Pokličite!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

oglasno sporočilo