NATISNI PISAVA

Nov pristop in navdušenje pri slovenskih tekačicah

Avtor: A. R., SZS

Ljubljana - Elita slovenskega smučarskega teka se je prejšnji teden nahajala na Pokljuki. Na pripravah je bil nekdanji svetovalec moške norveške ekipe Per Oyvind Torvik.

Na Pokljuki je bilo skupaj sedem tekačic in enajst tekačev. Prisotna je bila tudi peterica A reprezentantk, ki bodo nastopala tudi na tekmah svetovnega pokala, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek in Anja Eržen. Glavnemu trenerju Marku Gracerju in njegovemu pomočniku Nejcu Brodarju je pomagal Norvežan Torvik, ki je v treninge vnesel nekatere spremembe. Gre predvsem za to, da se tekmovalke in tekmovalce vključuje pri analizah, pripravi in načrtovanju dela, ob tem pa tudi sami prevzamejo polno odgovornost za svoje delo, seveda ob sodelovalnju s strokovnim vodstvom.

"Treningi so bolj razgibani, kar mi zelo odgovarja in čutim napredek v primerjavi s preteklimi leti. Veliko smo delali prav na kakovosti pri vsakem treningu, kar je zelo dobro, saj bo tudi priprava na tekme veliko boljša. Občutki so dobri in samozavest je višja, kot je bila lani in upam, da se bo to poznalo na rezultatih," je nov način dela opisala zelo zadovoljna najboljša slovenska tekačica Fabjanova.

Pin It

"Sodelovanje s Per Oyvindom se je pokazalo kot zelo dobro, saj smo delali na izboljšanju individualnih sposobnosti in to me motivira," je dejala Višnarjeva, ki spet odhaja na Norveško, kjer bo ostala do septembra. Tudi Jezerškova je bila nad pripravami na Pokljuki navdušena: "Sama sem dobila veliko znanja, predvsem na področju tehnike teka in sedaj zares vem, čemu je namenjen kak trening. Močno verjamem v našo ekipo in v vse, s katerimi sodelujemo in vem, da nam bodo pomagali na poti da bomo dosegli svoje cilje."

Svoje vtise je strnil tudi Per Oyrvind Torvik: "Presenečen sem bil, kako hitro so tekmovalke osvojile spremembe v tehniki teka in kako zavzeto delajo na pripravah. Z delom na Pokljuki sem zelo zadovoljen, tudi pri fantih se vidi, da si želijo napredovati. Malo je bilo oteženo kakovostno delo, ker je bila skupina zelo velika. Škoda, ker se priprav niso udeležila vsa mlada dekleta, mislim, da bi jih bilo dobro v prihodnje večkrat vključiti v delo z najboljšimi."

Naslednje daljše priprave bodo potekale v Ruhpoldingu.

Preberite še:

Foto: SZS
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2015/16

Alpski vlak Sölden - St. Moritz

Sezona 2014/15

Vse poti vodijo v Planico

Tina Maze

Vse o najboljši slovenski alpski smučarki.

Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo