Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 2. 2022,
14.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

2

Natisni članek

Tim Mastnak Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Gloria Kotnik Nika Križnar Nika Križnar Urša Bogataj Urša Bogataj zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022

Torek, 8. 2. 2022, 14.00

2 leti, 2 meseca

podelitev kolajn na ZOI

Na Kitajskem znova zadonela Zdravljica, kolajni tudi okoli vratu Kotnikove in Mastnaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

2

mešana ekipna tekma podelitev kolajn OI | Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc so na Prešernov dan poslušali slovensko himno in prejeli zlata olimpijska odličja. | Foto Anže Malovrh/STA

Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc so na Prešernov dan poslušali slovensko himno in prejeli zlata olimpijska odličja.

Foto: Anže Malovrh/STA

Slovenska mešana ekipa v smučarskih skokih v sestavi Urše Bogataj, Nike Križnar, Petra Prevca in Timija Zajca je prejela zlata olimpijska odličja za zmago na ponedeljkovi tekmi. Na slavnostni podelitvi v Džangdžjakovu je bilo izjemno čustveno tudi za deskarko Glorio Kotnik, ki se je okitila z bronom, in deskarja Tima Mastnaka, ki se bo v domovino vrnil s srebrnim odličjem v paralelnem veleslalomu.

mešana ekipna tekma
Sportal Slovenci na tekmi zmešnjav spisali zgodovino in osvojili zlato olimpijsko kolajno!

V Džangdžjakovu je bilo na prireditvenem prostoru, namenjenem podelitvi olimpijskih kolajn, na slovenski kulturni praznik precej čustveno za kar šest naših športnikov.

Kot prvi so na podelitev prišli smučarski skakalci Urša Bogataj, Nika Križnar, Timi Zajc in Peter Prevc, ki so na ponedeljkovi tekmi mešanih ekip na srednji skakalnici zanesljivo opravili s konkurenco in postali premierni olimpijski prvaki v tej disciplini.

Bogatajeva je okoli vratu prejela še drugo zlato kolajno na teh igrah, Križnarjeva pa po bronu še zlato. Prevc ima zdaj kot edini slovenski zimski športnik celoten komplet olimpijskih odličij, Zajc pa se na tekmovanju petih krogov veseli premiernega.

Slovenci so si oder delili z Rusi in Kanadčani. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenci so si oder delili z Rusi in Kanadčani. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kanada ekipa skoki bronasta medalja
Sportal Kanada se zahvaljuje Sloveniji za veliko pomoč pri bronasti medalji

Slovencem so družbo na podelitvi delali srebrni Rusi in bronasti Kanadčani, ki so izkoristili neustrezno opremo in diskvalifikacije nekaterih favoritov za najvišja mesta.

Robert Kranjec
Sportal Ob osvojenih medaljah izpostavili tudi Kranjca, ki je bil zaradi farse z dresi negativno presenečen

Gloria Kotnik je senzacionalno prišla do uspeha kariere. Osvojila je bron v paralelnem veleslalomu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Gloria Kotnik je senzacionalno prišla do uspeha kariere. Osvojila je bron v paralelnem veleslalomu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ena od bolj čustvenih športnic ta dan je zagotovo deskarka Gloria Kotnik, ki je na Kitajskem pripravila prvovrstno presenečenje. Potem ko v svetovnem pokalu še nikoli ni bila med najboljšo trojico, ji je veliki met uspel na največji tekmi kariere. 32-letna Velenjčanka, ki se je po poškodbah in izgorelosti resno spogledovala s koncem kariere, je bila poplačana za vztrajnost.

bron Gloria Kotnik Peking
Sportal Senzacija Slovenke: leto dni po rojstvu sina osvojila olimpijski bron #video

podelitev kolajn OI | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Mati enoletnega sina Maja je celo oklevala glede poti na olimpijske igre, naposled le odpotovala v Azijo, od koder se bo vrnila z bronom s paralelnega veleslaloma. Oder za zmagovalke si je delila s Čehinjo Ester Ledecko, ki je ubranila olimpijsko zlato, in Avstrijko Danielo Ulbing.

podelitev kolajn OI | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

srebro Mastnak
Sportal Mastnak tik pod Olimpom, Kotnikova pripravila senzacijo, Košir tokrat brez odličja

Deskar Tim Mastnak je prejel srebrno odličje za naslov olimpijskega podprvaka v paralelnem veleslalomu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Deskar Tim Mastnak je prejel srebrno odličje za naslov olimpijskega podprvaka v paralelnem veleslalomu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za peto slovensko odličje na OI je poskrbel 31-letni deskar na snegu Tim Mastnak, ki si je na Kitajskem priboril srebrno odličje. V finalu je priznal premoč avstrijskemu veteranu Benjaminu Karlu, bron pa je osvojil Američan, ki nastopa za Rusijo, Vic Wild.

Tim Mastnak podelitev kolajn OI | Foto: Anže Malovrh, STA Foto: Anže Malovrh, STA

Tim Mastnak podelitev kolajn OI | Foto: Anže Malovrh/STA Foto: Anže Malovrh/STA

Fotogalerija s podelitve (Anže Malovrh/STA):

Fotogalerija
1 / 21
srebro Mastnak Peking
Sportal Slovenija bo morala zaradi posebnega prevoza iz Kitajske najeti tovorno letalo
srebro Mastnak Peking
Sportal Čustva so zaigrala po izjemnem dosežku, Slovenija pridobiva veljavo
Ne spreglejte