Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
5.50

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

Natisni članek

medalja veleslalom slalom olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 zimske olimpijske igre Peking 2022 zimske olimpijske igre Žan Kranjec Žan Kranjec

Sreda, 16. 2. 2022, 5.50

2 leti, 3 mesece

Žan Kranjec po odstopu na olimpijskem slalomu

Odstop na slalomu, a Kranjec ima v soboto priložnost za še eno kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15
Žan Kranjec slalom | Žan Kranjec je slalomski olimpijski nastop sklenil v prvi vožnji. | Foto Reuters

Žan Kranjec je slalomski olimpijski nastop sklenil v prvi vožnji.

Foto: Reuters

Žan Kranjec po odstopu na olimpijskem slalomu ni bil pretirano razočaran, vendarle ima že eno kolajno. In še eno priložnost zanjo - v soboto na ekipni tekmi. "Mislim, da imamo dobro ekipo, da je možno marsikaj, le zaupati moramo vase."

slalom Clement Noel
Sportal Dolžnik sezone Noel s šestega mesta do zlata, še ena kolajna za Strolza

"Zagotovo imam, ne glede na odstop, za sabo zelo uspešno tekmovanje. Seveda nisem bil zadovoljen z odstopom. Bil sem motiviran, želel sem dobro smučati, dal sem vse od sebe," je srebrni veleslalomist Žan Kranjec komentiral svoj slalomski nastop. Ta se je v sredo zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času končal že v prvi vožnji, ko je povozil kol. "Sama vožnja do napake ni bila katastrofa, prav tako ni bila najboljša, na kratki vertikali pa sem zajahal količek, do tja sem prišel s premalo smeri. V slalomu nisem bil med favoriti, verjel pa sem, da lahko solidno smučam in naredim dober rezultat."

Kranjec | Foto: Reuters Kranjec Foto: Reuters "Zagotovo bi bilo čudno, če bi si za cilj zadal medaljo. Sem pa želel priti med 15 najboljših, ker bi tako dobil točke za štartno listo v slalomu. Seveda ni lahko priti med najboljših 15, prikazati moraš dobro smučanje. Škoda za to napako, vseeno pa je veliko lažje z medaljo okoli vratu," je še razmišljal 29-letni Kranjec, ki je v nedeljo dvignil na noge svojo domačo Bukovico pri Vodicah. Odstop je seveda lažje prenesti, ko že ima kolajno v žepu: "Zagotovo mi je zelo toplo pri srcu, ko imaš medaljo. Ko pa pridejo nova tekmovanja, se je treba na novo zbrati. Dirka gre od ničle, takrat preveč razmišljati o medalji tudi ni dobro. Je pa lepo."

Kranjec bo skupaj z Miho Hrobatom, Tino Robnik, Andrejo Slokar in Ano Bucik kot rezervo nastopil še v soboto na paralelni mešani ekipni tekmi. "Paralelnega treninga še nisem naredil. To imam v načrtu v petek. Mislim, da imamo dobro ekipo, da je možno marsikaj, le zaupati moramo vase. Teren za paralelne tekme je kar tu zraven. Že na paralelni tekmi v Lechu sem pokazal solidno smučanje, punce pa so tam blestele. Znanje imamo, zdaj moramo le zaupati vase in to pokazati na tekmi," je bil optimističen pred zadnjim nastopom na olimpijskih igrah na Kitajskem.

Bukovica Kranjec
Sportal Če bi bil še živ Žanov oče: "Zabava ne bi bila tako majhna, bilo bi noro!" #video
Žan Kranjec srebrna kolajna
Sportal Košir: Potrebno je bilo tehnično znanje in pogum in Kranjec to ima
Žan Kranjec
Sportal Po nori vožnji srebrnega Kranjca dežujejo čestitke: To je tisti "lauf"
Ne spreglejte