Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2012,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2012, 21.08

8 let

Božični mojster: preobrazba navadnega krila v modno praznično

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Praznično obdobje kar kliče po bleščicah in zelo modnih zakovicah. Zakaj ne bi svojega starega krila popestrili tako, da ga po svoje okrasite in ga tako naredite primernega za praznične zabave?

Preprosto oprijeto krilo, ki se ga v naših trgovinah dobi že za manj kot pet evrov, smo z nekaj ustvarjalnega duha okrasili z zlatimi zakovicami in ga tako naredili primernega za na primer novoletno zabavo. Polepšajmo torej dolgočasno črno krilo. Vas zanima, kako?

Za tokratno okrasitev krila smo uporabili bolj preprosto metodo in izbrali zakovice, ki se pritrdijo z zavihki in zato ne potrebujete točkala, orodja, ki bi v materialu naredilo večje luknje. Prave zakovice so sicer bolj obstojne, a so tudi trajne.

Najprej si moramo izbrati vzorec, ki ga želimo ustvariti na krilu. Poigrajte se z nekaj različnimi idejami, tako da zakovice postavljate na blago in ustvarjate različne vzorce, potem pa se odločite za enega. Mi smo pokazali najbolj preprostega, pa je kljub vsemu zelo udaren zaradi zakovic ter kombiniranja zlate in črne barve.

Prva vrsta mora biti narejena najbolj natančno, nato jo nadgrajujete in ustvarjate vzorec. Točke, kamor boste postavljali zakovice, si lahko označite s kredo, mi smo uporabili merilni trak in nekaj osnovne matematike.

Pomembno je, da zakovice dobro pritrdimo na blago in da zavihke na notranji strani dobro spodvijemo. Tako bomo preprečili, da bi odpadli in zakrivili kakšno strganino na najlonkah. Nekaj potrpljenja in natančnosti boste potrebovali, sicer pa je delo zelo preprosto, le malce zamudno. A je zato konec toliko bolj nagrajujoč, še bolj pa je trud poplačan, ko si krilo oblečete, saj šele tako vidite, da ste dobili popolnoma novo oblačilo, ki je zelo posebno in modno. Naj se modna ustvarjalnost začne!

Ne spreglejte