Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2008,
14.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 22. 10. 2008, 14.29

8 let

Jesen v stanovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z drobnimi dodatki v jesenskih barvah in podobah plodov vnesimo v stanovanje toplino in živahnost.

Ker vreme postaja vedno bolj pusto, kar hrepenimo po živih barvah, ki bi pregnale sivi vsakdanjik. Uteho lahko najdemo v jesenskih barvah, ki nam bodo popestrile stanovanje, prinesle vanj toplino in nam tako izboljšale razpoloženje. Sicer pa lahko z jesensko dekoracijo stanovanja preženemo dolgčas na deževno nedeljsko popoldne in tako izkoristimo trenutek za druženje vse družine, mogoče pa celo prebudimo kakšno ustvarjalno žilico.

Jesenski pogrinjek

Za navdih, kako se lotiti dekoracije, se je najpreprosteje ozreti v naravo in njene jesenske barve. Rdeča, rumena in oranžna so prave kombinacije, ki nam bodo pričarale jesen v stanovanju. Povsem preprosto se lahko lotimo že jedilne mize; recimo tako, da jo pogrnemo s pisanim prtom, za katerega do zdaj še nismo našli pravega trenutka. Če vam prti niso najbolj pri srcu, si omislite barvne pogrinjke. Na sredino mize lahko položite še keramični pladenj z okrasnimi bučkami, odveč ne bo niti kakšen zanimiv keramični svečnik v jesenskih podobah.

Po dodatke kar v bližnji gozd

Trgovci sicer spretno polnijo police z najrazličnejšimi okraski, vendar ni potrebe, da bi zaradi dekoracije stanovanja veliko zapravili. Z družino se odpravite v bližnji gozd in vsak naj nabere dodatke za bodočo okrasitev. S pestro izbiro dodatkov, kot so želod, kostanj, barvno listje, kostanjeve ježice in storži, boste brez težav naredili vsaj en pravi jesenski aranžma. Lahko pa stopite tudi do sosednjega kmeta, da vam odstopi eno tistih živopisnih buč ali koruzni storž, ki bo dopolnil jesensko zbirko. Jesenske plodove naložite v pleteno košaro, ki se bo lepo podala v vsak kotiček vašega stanovanja, popestrila pa bo lahko tudi vaš vrt.

Venček na vratih

Vhodna vrata verjetno že od lanskega božiča niso nosila kakšne dekoracije, zato lahko zdaj oblikujete jesenski venček, ki bo pozdravljal vaše goste. Tega lahko izdelate in oblikujete iz vej trsja, ki jih dobro povežete, vanje pa vpletete še posušeno ali zaradi boljše obstojnosti svileno listje. Nanizate lahko še kakšen želod ali storžek, ki ste ga prinesli iz gozda, za popestritev pa dodate še rdeče lesene kroglice ali posušene plodove šipka.

Toplina dnevne sobe

Da z novimi oranžno rdečimi dodatki uskladite še dnevno sobo, ni treba prav veliko truda. Na sedežni garnituri začasno zamenjajte obstoječe vzglavnike z oranžno rjavimi. Ker verjetno že imate kakšno dekoracijo iz buče na klubski mizici, bo to povsem dovolj. Vseeno pa je ena izmed idej, ki jo lahko uporabite, jesenski šopek, za katerega ni treba oditi v cvetličarno. Naredite ga lahko preprosto iz vej različnih listavcev, ki bodo s svojimi živimi listi za kratek čas obarvale vaše stanovanje.

Buče so zakon

Rumene, oranžne, pisane, podolgovate, okrogle … Pestrost buč je tolikšna, da boste med njimi našli takšne, ki so vam všeč in bi jih lahko uporabili za dekoracijo. Poleg košare na hodniku si lahko omislite buče velikanke pred vhodnimi vrati, bučke na keramičnem krožniku pa lahko postavite tudi na klubsko mizico namesto dosedanjega »putpurija«. Z dekoracijo iz okrasnih buč tako ne morete zgrešiti, pa še pravo jesensko vzdušje boste pričarali. Za noč čarovnic boste buče lahko izkoristili še za rezljanje najbolj strašnih in hudomušnih svečnikov.

Ne spreglejte