Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
20.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

opremljanje doma

Torek, 4. 2. 2014, 20.14

8 let, 1 mesec

Napake, ki se jim lahko ob opremljanju stanovanja izognete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odtenke v domu izberite, preden se odločite za pohištvo, tega ne stiskajte ob stene in po stanovanju ne razporejajte daril, ki vam res niso všeč. To je le nekaj nasvetov za opremljanje stanovanja.

V okviru možnosti in želja Notranja oprema doma je rezultat osebnega okusa, življenjskega sloga in finančnih možnosti, za kar pa je najbolje, če načrtovanje podobe stanovanja nastaja ob sodelovanju s strokovnjakom, torej arhitektom. Če se tega kljub vsemu lotite sami, vas opozarjamo na nekaj pogostih napak.

Klasike naj ne povozijo trendi Trendi se v notranjem oblikovanju spreminjajo, a oprema doma je dolgoročna odločitev. Seveda lahko notranje prostore vedno osvežimo z manjšimi dodatki za dom, a večjih sprememb se pogosto ne lotimo. Zato je dobro, če izberemo opremo, ki bo tudi čez čas lepa in bo delovala prijetno.

Priljubljena barva naj ne bo izhodišče opremljanja Priljubljena barva naj bo pri opremi doma poudarjena v detajlih in naj ne bo prevladujoča. Tako bo prišla do izraza, medtem ko je za temeljno barvo najbolje izbrati nevtralne tone.

Pohištvo naj se ne dotika stene Razen če nimate druge možnosti, ne postavljajte pohištva ob zid, saj to optično pomanjša prostor in ga zapira. Posamezne kose pohištva raje razporedite po skupinah, s čimer boste ustvarili udobno atmosfero. Središče prostora v nobenem primeru ne sme ostati prazno.

Odločitev za barve naj ne bo hitra Hitra odločitev o barvah in vzorcih za tkanine stanovanja ni najboljša ideja. Vzemite si čas. Vzemite vzorce in doma v miru premislite, kako bo kaj delovalo.

Ne zapirajte prehodov Ob razporejanju pohištva je najpomembneje, da ne zapirate prehodov, hodnikov, stopnic ali kakšnih vrat.

Darila niso razlog za razstavljanje Stari naslonjač, kos pohištva ali dekoracija, ki ste jo dobili v dar, še ne pomeni, da je to treba v stanovanje tudi umestiti, sploh če tega ne želite. Velikokrat stvari razporedimo po prostoru, saj menimo, da bo sicer stanovanje videti prazno. Pa ni tako. Bolje je imeti nekaj lepih stvari kot pa kopico nepotrebnih.

Kupujte s premislekom Ne odločite se za nakup kosa pohištva ali dodatka za dom samo zato, ker vam je všeč barva in je cene dostopna. Pomembna so tudi preostala merila, kot so udobnost, praktičnost in videz. Seveda ste pri izbiri lahko hrabri.

Ne spreglejte