Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 8. 2012,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 30. 8. 2012, 11.29

8 let

Pohištvo Moroso – inovativnost, soočena s tradicijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Proizvajalec pohištva Moroso sodeluje z izbranim naborom oblikovalcev. Ambientalne zgodbe ustvarja v skladu z idejo, da je kakovost izdelkov odvisna tudi od njihovega vpliva na okolje.

Moroso je v svetu industrijskega oblikovanja prisoten že več kot 60 let. V desetletjih svojega delovanja je v svoj opus zapisal že marsikateri oblazinjen kos pohištva, v katerega se ni mogoče le utrujeno ali uživaško zlekniti, temveč ti s svojimi nenavadnimi oblikami, barvami in vzorci zasedajo tudi prostore domišljije ter ustvarjajo svojevrstne bivanjske zgodbe. Svojo globalnost v izvedbi in ideji znamka izkazuje tudi s prisotnostjo po vsem svetu. Na Morosove kose pohištva boste lahko naleteli v lounge barih številnih metropol, kot na primer v New Yorku, Amsterdamu, Parizu in podobno. Na njihovem fotelju boste lahko čakali na alžirskem letališču, na njem zavzeto ploskali v gledališču v Dallasu ali pa se sproščali v wellnes centru na Norveškem.

V skupini Morosovih oblikovalcev je 43 oblikovalskih imen, med njimi so Patricia Urquiola, Front Design, Ron Arad, Carlo Colombo, Tokuji Yoshioka, Nipa Doshi, Jonathan Levien, Philippe Bestenheider in drugi. Med kreativnimi silami znamke je tudi slovenska oblikovalka Nika Zupanc, ki je za njih oblikovala stol z imenom Tailored Chair. Ta je svojo premiero doživel na Milanskem sejmu leta 2009.

Vsaka Morosova kolekcija je zgodba in izziv zase, čeprav se med sabo dopolnjujejo. Na splošno bi slog znamke lahko opisali kot preplet sodobnega s tradicionalnim, kot inovativnost, soočena s preteklostjo, in kot ustvarjalnost, zagledano v igrivost ter barvitost. Kosi pohištva italijanskega proizvajalca so izredno prilagodljivi, saj jih je mogoče umestiti v marsikateri vsebinski in vizualni kontekst, tako kot tudi sami izhajajo iz raznovrstnih konceptualnih in kontekstualnih ozadij. Velikokrat je izhodišče njihovega nastanka prav narava ali okolje, iz katere avtorji prihajajo ali v katerih bivajo. Vešče znajo ujeti trenutke življenja v posamezne kose funkcionalne opreme.

Ne spreglejte