Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 6. 2015,
10.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 2. 6. 2015, 10.08

6 let, 7 mesecev

Še danes poskrbite za nižje stroške ogrevanja v prihodnji zimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vas je vso zimo bolela glava zaradi previsokega računa za ogrevanje? Poletje je najboljši čas, da se ustrezno pripravite na prihodnjo kurilno sezono, tudi z menjavo kotla.

Visokim računom za ogrevanje se zlahka izognete ne samo z boljšo izolacijo hiše, ampak tudi tako, da izberete alternativni način kurjave, ki bo pomembno vplival na nižje stroške.

Nazaj na drva s podporo peletov Prihranki pri ogrevanju s peleti in preostalimi lesnimi energenti so ogromni – prihranimo lahko tudi od 40 do 50 odstotkov v primerjavi z ogrevanjem s fosilnim energentom. Kurjava na drva je od kurilnega olja cenejša za več kot 50 odstotkov.

Poleg znižanja stroškov boste s kurjavo na lesno biomaso obvarovali tudi okolje, saj nima presežka ogljikovega dioksida.

Začetna naložba se v nekaj letih hitro povrne ravno na račun občutno nižjih mesečnih stroškov. Poleg tega država in Evropska unija gospodinjstva, ki se odločijo za ogrevanje na obnovljive vire, spodbujata tudi s subvencijami. Še vedno lahko do predvidoma konca poletja izkoristite aktualni razpis za nepovratna sredstva Eko sklada, ta vam v primeru naložbe v kotle na lesno biomaso povrne tudi do dva tisoč evrov nepovratnih stroškov.

Kako izbrati pravi kotel? Odvisno predvsem od vaših potreb in želje po udobju. Preverite ponudbo kotlov podjetja RE-EKO, ki se je med kupci uveljavilo predvsem kot zanesljiv ponudnik rešitev za ogrevanje.

Če boste razmišljali o kotlih, ki temeljijo na organskih virih energije, priporočamo kotle podjetja EDER, enega od vodilnih podjetij za izdelavo kotlov na pelete in drva. Pri izdelavi uporabljajo vrhunske materiale in ves čas skrbijo za izboljšave svojih izdelkov. Pri iskanju najboljših rešitev nikoli ne odstopajo od glavnega vodila: kakovostna in trajnostna izvedba po meri kupca. Zagovarjajo idejo o naložbi, ki bo kupcem omogočila dolgotrajno rešitev, ne samo hitro izvedbo na kratki rok.

Eder ima v svoji ponudbi različne vrste kotlov, ki se prilagajajo tako željam kupcev kot seveda tudi potrebam gospodinjstva in okolju, v katerem bo postavljen, in opravljajo svojo funkcijo. Izbirate lahko med kotli na pelete, kotli na drva in kombiniranimi kotli.

Kotel na pelete je optimalna rešitev za vse tiste, ki iščejo preproste, čiste in avtomatične načine ogrevanje.

Prednosti kotla na pelete so:

- preprosta uporaba in varno delovanje, - udobnost, avtomatsko ali polavtomatsko delovanje, - različne moči kotlov: 15 kW, 22 kW ali 30 kW – z do 95,5-odstotnim izkoristkom. Za vse ljubitelje klasičnega ogrevanja s poudarkom na sodobni tehnologiji priporočamo kotle na drva, ki jih odlikujejo visoki izkoristki in preprosto nalaganje ter čiščenje.

Prednosti kotla na drva so:

- kurišče, ki dovoljuje vnos polmetrskih polen, - termično zgorevalna komora za čisto zgorevanje, - preprosto nalaganje polen in čiščenje, - tehnologija Lambda-Logik, - zmogljivi ventilatorji, - kakovostna izolacija, - pametna regulacija.

V zadnjih letih so se kot zelo uporabni in zato tudi priljubljeni predvsem v enodružinskih hišah izkazali kombinirani kotli na drva in pelete. Kombinirani kotel EDER Kombipell omogoča do okolja prijazno in trajnostno ogrevanje, še posebej za enodružinske hiše. Prostorsko kompakten kotel majhnih dimenzij s tehnologijo dvojnega ognja zavzame malo prostora in še vedno preprosto proizvaja dovolj toplote za udobno ozračje.

Druga alternativa klasičnemu ogrevanju: toplotna črpalka Podjetje RE-EKO ima v svoji ponudbi alternativnih ogrevalnih sistemov tudi zelo kakovostne toplotne črpalke priznane italijanske blagovne znamke Thermics.

Kako delujejo toplotne črpalke? Toplotne črpalke za delovanje in ogrevanje prostorov uporabljajo različne vire toplote: vodo podtalnico, toploto zemlje okoli hiše ali toploto zunanjega zraka.

Ena od glavnih prednosti ogrevanja s toplotnimi črpalkami je poleg nižjih stroškov tudi zmanjšanje onesnaževanja. Ravno zato naložbo v toplotne črpalke subvencionira Eko sklad, vlogo je treba ustrezno izpolniti in oddati pred začetkom del za izvedbo naložbe.

Poleg tega je treba poudariti, da so kljub večjim investicijskim stroškom poznejši stroški minimalni, za vzdrževanje jih skoraj ni.

Ne spreglejte