Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 2. 2015,
16.05

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Better Call Saul Kriva pota Breaking Bad Bob Odenkirk dramska serija

Torek, 24. 2. 2015, 16.05

2 leti, 8 mesecev

Koga boste poklicali, ko zaidete na Kriva pota?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dve leti po predvajanju zadnje epizode televizijske serije Kriva pota na male zaslone prihaja njen spin-off, serija Better Call Saul, ki sloni na zgodbi odvetnika Saula Goodmana in že podira rekorde.

Če ste eden izmed več milijonov gledalcev, ki so sklepni del priljubljene televizijske serije Kriva pota (v izvirniku Breaking Bad) spremljali z grenkim priokusom, vas bo zagotovo zanimala dramska serija Better Call Saul. Ta gledalca prestavi v čas šest let pred srečanjem odvetnika Saula Goodmana, ki ga v seriji Kriva pota igra Bob Odenkirk, s protagonistom te serije Walterjem Whitom.

Ko spoznamo Saula Goodmana v njegovi šest let mlajši različici, se predstavlja z imenom Jimmy McGill. Je nepomemben odvetnik, ki si želi uspeti, v ta namen pa je pripravljen iti tudi z glavo skozi zid. Z zaslužkom, ki mu ga zagotavljajo trenutne stranke – teh si ne upa sprejeti v svoji neugledni pisarni, saj bolj kot na poslovni prostor spominja na omaro za čistila –, se namreč le s težavo prebija iz meseca v mesec. Odenkirk vlogo sprva zavrnil

Nad idejo, da bo mesto Albuquerque v zvezni državi Nova Mehika morda kmalu znova postalo njegov drugi dom, pa igralec Bob Odenkirk, ki v dramski seriji igra naslovno vlogo, sprva ni bil najbolj navdušen, je razkril v enem prvih intervjujev.

Tehtnico je proti negativnemu odgovoru na povabilo k sodelovanju, kot je dejal, prevesila misel na družino: "Otroci so še najstniki, žena pa ima svoj posel, zato sem dobro vedel, da me ne bodo mogli spremljati na snemanju v Albuquerqueju. Tako je bil pravzaprav moj prvi odgovor odločen ne."

O nasprotnem je nato Odenkirka prepričal njegov sin, ki mu je rekel, da bo s to odločitvijo razočaral veliko ljudi. "Takrat sem mu odgovoril, da bom razočaral tujce, a mi je odvrnil, da je veliko teh tujcev tudi njegovih prijateljev," je o tem, zakaj se je odločil sodelovati pri projektu, ki osvetljuje zgodbo Saula Goodmana, še povedal igralec.

Saul ni edini lik, ki ga bodo prepoznali ljubitelji serije Kriva pota

Serija, v kateri bomo po besedah producentov spremljali Saulovo preobrazbo v moža, kot ga poznajo ljubitelji serije Kriva pota, pa oživlja tudi nekatere druge like, ki bodo na televizijske zaslone prinesli dvojno mero nostalgije.

Protagonist namreč prav v času, v katerega nas popelje serija, spozna tudi Mika Erhmantrauta (tega igra Jonathan Banks), nekdanjega policista, ki v Krivih potih bolj ali manj učinkovito odpravlja težave, tu pa, vsaj na prvi pogled, skrbi predvsem za to, da je parkirnina na parkirišču pred sodiščem, katerega stalni gost je zaradi narave dela tudi Saul, vedno poravnana v skladu s pravili. Veliko ljubiteljev Walterja Whita in njegovih podvigov poskrbelo za rekord Prav igralska zasedba serije Better Call Saul in dejstvo, da gre za zgodbo, ki gledalca popelje v čas pred Walterjevim kuhanjem metamfetamina v prikolici sredi puščave, pa sta poskrbela za to, da se je že prva, pilotna epizoda serije zapisala v knjigo rekordov.

Ameriško premiero serije si je, kot je izmerila raziskovalna agencija Nielsen Media Research, 8. februarja v ZDA na programu AMC namreč ogledalo kar 4,4 milijona odraslih gledalcev v starosti med 18 in 49 let ter štirje milijoni odraslih gledalcev, starih med 25 in 54 let, kar pomeni, da gre za najbolj gledano premiero serije v zgodovini kabelske televizije v ZDA. V Sloveniji in drugod po regiji že ta teden A če smo, kar zadeva premiere čez lužo uspešnih televizijskih serij, v Sloveniji pogosto prikrajšani, bo AMC, ki je od novembra lani prisoten tudi v Sloveniji (programsko mesto 231 na Siol TV), za prvo predvajanje dramske serije Better Call Saul poskrbel še ta teden, natančneje v četrtek, 26. februarja, ob 22. uri. To je manj kot mesec dni po rekordno uspešni premieri v ZDA.

Čeprav je njena predhodnica Kriva pota (v izvirniku Breaking Bad) dobila tudi slovenski prevod, bo ime serije Better Call Saul, kot so nam zagotovili pri slovenskem predstavniku omenjenega programa, vsaj med predvajanjem prve sezone v desetih delih še ostalo v izvirniku.

Ne spreglejte