Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 3. 2012,
7.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 27. 3. 2012, 7.12

8 let

Aaron Johnson: fant, ki se je mrščil kot Michael Madsen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aarona Johnsona, trenutno enega najbolj zaželenih mladih hollywoodskih igralcev, si v DKino na SiOL TV oglejte v akcijski komediji Kick-Ass.

Aaron Johnson se lahko pohvali s precej pestrim, dejavnim, ustvarjalnim in uspešnim življenjem – tudi za nam nepredstavljiva merila filmskih igralcev. Na odrskih deskah je svoj prvenec v vlogi duhca doživel pri rosnih šestih, se kot otrok pojavil v oglasih za Persil in McDonalds, na malih zaslonih pa se prvič preizkusil na prelomu stoletja. Leta 2003 ga je bilo z Jackiejem Chanom in Owenom Wilsonom na velikem platnu mogoče videti v akcijski komediji Polnočni obračun, tri leta pozneje pa je v Iluzionistu upodobil mlajšo različico lika Edwarda Nortona. Ta izkušnja ga je popolnoma navdušila nad izjemnim Nortonovim talentom, nad njegovim filmom Klub golih pesti, zrasla je fascinacija z Bradom Pittom, postopoma pa se je rodila tudi želja po delu s Quentinom Tarantinom.

Čeprav je v preteklosti svoj talent danes enaindvajsetletni mladenič pilil tudi z malce bolj osladnimi vlogami, njegova želja po upodabljanju težjih, močnejših, markantnejših likov ostaja. Leta 2009 se je kot John Lennon preizkusil v biografski drami Nowhere Boy: Zgodba o Johnu Lennonu, leto pozneje pa v akcijski komediji Kick-Ass. V prvi polovici aprila ga bo tudi v slovenskih kinematografih mogoče videti z Glenn Close in Johathanom Rhysem Meyersem v zgodovinski drami Albert Nobbs.

Sramežljiv in "zaljubljen" v Tarantina V Angliji rojeni mladenič kljub svojemu bogatemu naboru vlog ni eden od tistih mladih igralcev, ki polnijo rumeni tisk – pa čeprav slovi po neverjetni čednosti in značilnih obraznih potezah, zaradi katerih so ga že primerjali z mladim Robertom De Nirom. Še več, fant naj bi bil sramežljiv, vpliv Tarantinovih filmov pa se odraža v ljubezni do preklinjanja. V enem od intervjujev je denimo pripomnil, da osvajanje deklet z igralskim življenjepisom ni bilo nikoli eden od njegovih ciljev – če bi to počel, bi bilo to po njegovem mnenju enako, kot če bi si na čelo napisal slabšalno oznako za ženska spolovila (sam je to seveda ubesedil drugače).

Kot dečka je Johnsona navdihoval ameriški film, to, kar je videl na velikem platnu, pa je skušal prenesti tudi na oder. "Intenzivno sem opazoval Michaela Madsena in posledično mislil, da se pripiranje oči in pretirano mrščenje obrestujeta. Do enakega sklepa sem prišel pri De Niru in Harveyju Keitelu. Vsi ti imajo nevarne, mrke obraze in vedno sem jih želel kopirati!"

Ne želi biti Robert Pattinson Johnsonovemu notranjemu zlobnežu še ni uspelo popolnoma priti na površje. Do zdaj je večinoma namreč sprejemal vloge, ki so ga pripeljale skorajda do statusa najstniškega idola, kot je denimo Robert Pattinson. Tovrstna osladnost mu ni najbolj pri srcu. Kot pravi, je po izidu najstniškega filma Angus, Thongs and Perfect Snogging ob prošnjah za fotografiranje za vrsto dekliških revij preživljal pravi pekel. "Šlo je eksperiment," pravi zdaj. "Po tej prigodi sem odšel v Ameriko in poskušal najti nekaj drugačnega, nekaj bizarnega. Takrat mi je pot prekrižal Kikck-Ass. Ideja, da bom igral bebastega mulca, ki ne more dobiti dekleta in je popolno nasprotje od lomilca dekliških src … Rekel sem si: 'Da, to hočem!?'"

Še pred tem je, kot rečeno, upodobil mladega Johna Lennona, s katerim je kljub komercialni neuspešnosti filma navdušil Yoko Ono, sam pa je umrlega Beatla začel še bolj ceniti. Še več, na snemanju se je zaljubil v režiserko Sam Taylor-Wood, angleško vizualno ustvarjalko, ki šteje kar dvakrat več let kot on. Tudi ona ni ostala ravnodušna – na koncu se je izkazalo, da pri njunem odnosu ne gre le za afero v slogu Diplomiranca, temveč resno ljubezensko zgodbo, katere rezultat sta dve hčerki in (kot je videti) srečno družinsko življenje.

Po že tako bogati karieri in zgodnjem očetovstvu bi lahko mladi Aaron Johnson obžaloval marsikaj, med drugim prehitro "izgubljeno mladost". Sam pravi, da je svojo najstniško razposajenost in mladostniško željo po divjem življenju izživel že okoli šestnajstega leta, ko med delom ni živel pri starših. In kaj pravi o čarih Los Angelesa in Hollywooda? "Tam je moja 'pisarna'. Celo mesto je en velik posel, nima duše. Vse se vrti le okoli številk."

Ne spreglejte