Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2012,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 20. 12. 2012, 17.48

8 let

Anchorman na velika platna prihaja čez eno leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Produkcijska hiša Paramount Pictures je oznanila, da bo nadaljevanje komedije Anchorman: The Legend of Ron Burgundy premiero v kinematografih doživelo decembra 2013.

Novico, da nadaljevanje filma Anchorman: The Legend of Ron Burgundy iz leta 2004 sploh prihaja, je konec marca na pogovorni oddaji Conana O'Briena naznanil kar sam Ron Burgundy, junak filma, v katerega se je vživel Will Ferrell.

Nadaljevanje filma, ki naj bi tako po najnovejših informacijah luč sveta ugledalo 20. decembra 2013, se bo osredotočalo na isto televizijsko novinarsko ekipo, ki smo jo spoznali že skoraj pred desetimi leti, le da se bo tokrat poskušala prilagoditi valu sprememb v televizijskem novinarstvu, ki ga je bilo mogoče čutiti konec sedemdesetih. Komedija Anchorman iz leta 2004 namreč na šaljiv način obravnava kulturo sedemdesetih let, pri čemer se osredotoča na svet televizijskega novinarstva, kjer prevladujejo moški in seveda zvezda, poročevalec Ron Burgundy. Svet večkrat nagrajenega egoističnega novinarja se zamaje, ko mu na pot stopi ženska tekmica. Danes kultna komedija je samo med premiernim koncem tedna v ZDA v blagajne prinesla 28,4 milijona dolarjev oziroma 21 milijonov evrov.

Svoje stare vloge bodo v nadaljevanju poleg Willa Ferrella prevzeli tudi David Koechner, Paul Rudd, Steve Carell in Christina Applegate, ustvarjalci pa naj bi želeli, da bi Kristen Wiig upodobila simpatijo Bricka Tamlanda (Carell). K režiji filma se bo vrnil Adam McKay, pri pisanju scenarija pa mu je pomagal Will Ferrell. Snemanje naj bi se začelo v prvih mesecih leta 2013.

In še zanimivost: režiser McKay je nekoč povedal, da je bil prvotni osnutek scenarija Anchormana precej drugačen od zgodbe, ki smo jo pred leti lahko videli na velikem platnu. V osnutku naj bi zgodba pripovedovala o letalu, polnem novinarjev, ki trči v neko drugo letalo. Po preživeti nesreči novinarji ugotovijo, da je bilo drugo letalo polno opic in pripomočkov za borilne veščine – sledi kaj drugega kot napeta bitka med ljudmi in opicami.

Ne spreglejte