Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 5. 2010,
10.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 5. 2010, 10.21

6 let, 7 mesecev

DJ Bobo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fantasy (2010)

TIP: Zgleden in ravno prav plesno igriv euro pop, brez običajnih banalnosti in neumnosti, ki jih v tem žanru sicer mrgoli.

Švicarski DJ Bobo je eden najpopularnejših euro pop izvajalcev. Že od leta 1993, ko je izdal svoj prvenec Dance With Me, navdušuje ljubitelje lahkotnega plesnega popa od Rusije do Portugalske in od Švedske do Grčije. Precej dobro mu gre tudi v Južni Aziji in v Južni Ameriki. Še posebej pa je priljubljen na nemško govorečem področju. Do zdaj je prodal več kot 14 milijonov plošč.

Fantasy je že njegov šestnajsti album. Na njem se drži preverjene formule in sistema "za vsakega nekaj". Tako predstavi nekaj pravovernih plesnih skladb, ki nihajo od "štanc" euro dance skladb, pa vse do raznolikega reggae in etno popa in tudi nekaterih rahlo bolj moderno zastavljenih skladb, v katerih se Bobo poigrava predvsem s spačenimi vokali in z enostavnimi plesnimi house in tudi r'n'b beati. Ne manjka pa niti počasnejših skladb.

Vse skladbe, katerih skupna tema je domišljija, imajo izrazito komercialen naboj in so narejene za tiste najbolj povprečne in najmanj zahtevne odjemalce evropskega popa in plesne glasbe. Na eni skladbi gostuje tudi afriška diva Angélique Kidjo. DJ Bobo se je lotil tudi slovitega terorističnega štanc hita Tarzan Boy italijanske skupine Baltimora, ki jo je zavil v precej bolj prijeten plesni in rahlo reggae obarvan beat. Na albumu je tudi njegova različica uspešnice A Good Heart Feargala Sharkeyja, ki jo je DJ Bobo spremenil v prijetno, rahlo karibsko obarvano reggae balado.

Posebna izdaja tega albuma vsebuje tudi CD, na katerem je štiridesetminutni, precej plesno navdahnjen miks, v katerega je DJ Bobo uvrstil večino svojih 34 uspešnic in tudi nekaj hitov drugih izvajalcev. V miksu gostujejo tudi pevke Emilia, Irene Cara in Sandra. Miks je nepretenciozen in povsem primeren za kakšno neobvezno veselico ali poletno poplesavanje.

Fantasy je še en zelo dobro narejen in skrajno komercialen album, ki bo zadovoljil tako ljubitelje tipično evropskega popa kot tudi vse plesne navdušence, ki radi migajo na lahkoten euro dance. DJ Bobu pa se je tudi tokrat uspelo izogniti vsem banalnostim in neumnostim, ki jih je v tem žanru sicer v izobilju. Prav ta hoja po zelo, zelo tanki liniji, na kateri ni ravno lahko ostati okusen, je verjetno največja odlika tega albuma in tudi siceršnjega dela DJ Boba.

Ne spreglejte