Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 10.44

8 let

DJ Bobo: šov, ki jemlje sapo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Švicarski prvak plesnega popa je v največji münchenski dvorani navdušil tako z izvedbo kot s spektakularnim šovom.

Drobna, prijazna dobra vila s krili se je z vrha tribun s svetilko v rokah počasi sprehodila do odra. Usedla se je na skalo pred njim in v nežni svetlobi z rokami pričarala sence v obliki ptic in metuljčkov, ki so se projicirali na belo zaveso prekritega odra. Uspelo ji je prikazati podobo palčka – majhnega, a mogočnega. Podoba se je spremenila v silhueto veličastnega DJ Boba. Zavesa se je spustila in začel se je dvourni spektakel v münchenski Olympiahalle. Šov, ki si ga je vredno ogledati, šov, v katerem nas 42-letni švicarski pevec ni pustil le sedeti in uživati. Popeljal nas je v svoje fantazije, kot se imenuje njegova letošnja evropska turneja, ki bo trajala od maja do septembra in obsega kar 23 koncertov.

Oder je predstavljala podoba giganta s šestimi rokami, v vsaki od njih je bil prostor za glasbenika, ples ali petje. Dve uri z DJ Bobom in člani sta minili kot bi mignil. Ni manjkalo plesa, akrobacij, zgodbic, manjših ognjemetov in ognjenih izbruhov. Uživali smo ob njegovih novejših pesmih, še vedno pa nas je prevzel s svojimi večno znanimi hiti, kot so Pray, Freedom, Love Is All around, Somebody Dance With Me, There Is A Party, It`s My Life ter mnogimi drugimi.

Pevec je občinstvo ves čas vabil k zanimivemu sodelovanju, bodisi s petjem, dviganjem in mahanjem rok, plesom, tako da je bila dvorana večino koncerta na nogah in v polnem miganju.

Vzel si je trenutek za eno od svojih fantazij in se spremenil v Robina Hooda. Stopil je na stran in čez ves oder z lokom ustrelil puščico direktno v visoko tarčo. Z veseljem se je sprehodil med občinstvo ter z gospodom Wolfgangom na stolu odpel refren pesmi skupine Bee Gees.

Pel je občinstvu in občinstvo je pelo z njim. Svojo naslednjo turnejo je napovedal za leto 2012, ko bo praznoval 20 let delovanja.

Ne spreglejte