Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2008,
20.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 2. 2. 2008, 20.23

6 let, 7 mesecev

Emo bo v Beograd odnesla Rebeka Dremelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V superfinale sta se uvrstili skupina Langa in Civili s skladbo Za svobodo divjega srca in Rebeka Dremelj s skladbo Vrag naj vzame. Vstopnico za Evrosong pa je dobila Rebeka Dremelj.

V desetminutnem telefonskem glasovanju so gledalci v dveh predizborih izbrali deset finalistov, ki so se danes pomerili za kipec Eme. Zmaga pa Dremljevi ni prinesla le kipca, ampak tudi vstopnico za nastop na tekmovanju za popevko Evrovizije, ki se bo odvijalo maja v Beogradu. Prireditev sta povezovala Bernarda Žarn in Mario Galunič.

Več o zakulisnem dogajanju si lahko preberete tukaj.

Najprej superfinale Predstavitvi vseh skladb je sledilo telefonsko glasovanje, ki je določilo dva superfinalista. Ta dva sta se še dodatno pomerila za zmago. Na koncu je zmago slavila Rebeka Dremelj, ki je prejela 56.823 glasov, kar je slabih 400 več, kot jih je dobila skupina Langa in Civili (56.428 glasov).

Tudi v Beogradu se bo treba najprej pomeriti v polfinalu Slovenska predstavnica, ki so jo z glasovanjem izbrali gledalci in poslušalci, bo v srbski prestolnici nastopila v prvem polfinalnem večeru, ki bo 20. maja. Drugi polfinale bo 22. maja, veliki finale pa 24. maja. O tem, kako bodo države razporejene v prvi ali drugi polfinalni večer, je odločil žreb 28. januarja. O tem, pod katero zaporedno številko se bo predstavila slovenska skladba, pa bo določeno z dodatnim žrebom, ki bo marca v Beogradu.

Če ste slučajno zamudili Rebeko, si jo lahko pogledate tukaj

Pred letošnjo Emo dve diskvalifikaciji

Letošnjo Emo sta sicer zaznamovali dve diskvalifikaciji. Zaradi kršenja pravil Eme, ki prepovedujejo javno objavo ali predvajanje pesmi pred samo prireditvijo, so organizatorji iz izbora izključili pesmi Eo eo v izvedbi skupine Zaka' pa ne in Extrem izvajalke Petre Pečovnik.

Glasovi so finaliste 'razvrstili' v naslednji vrstni red:

Rebeka Dremelj - Vrag naj vzame 2. Langa in civili - Za svobodo divjega srca 3. Brigita Šuler - Samara (9.746 glasov) 4. 4play - DJ (9.134 glasov) 5. Eva Černe - Dovolj (8.044 glasov) 6. Turbo angels - Zabava (7.914 glasov) 7. Johnny Bravo - Butn, butn! (6.192 glasov) 8. Tina Gačnik – Tiana - Povej! (4.945 glasov) 9. Manca Špik - Še vedno nekaj čutim (3.432 glasov) 10. Cole in predsednik - Dober planet (3.189 glasov)

Ne spreglejte