Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2011,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 3. 11. 2011, 10.28

8 let

Epska pustolovščina Nesmrtni 3D kmalu v kinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Epska pustolovščina Nesmrtni 3D (Immortals) Tarsema Singha 10. novembra prihaja na velika platna. V glavnih vlogah so Henry Cavill, Freida Pinto, Mickey Rourke in John Hurt.

Surovi krvoločni kralj Hiperion (Mickey Rourke) s svojo morilsko vojsko divja po Grčiji in z neusmiljeno učinkovitostjo uničuje vse pred sabo. Vas za vasjo pade pred Hiperionovimi legijami in vsaka zmaga pomeni korak bliže njegovemu cilju, osvoboditvi mogočnih spečih Titanov, da bi uničil tako bogove z Olimpa kot vse človeštvo.

Kaže, da nič ne more ustaviti zlobnega kralja na njegovi poti do tega, da postane nesporni gospodar sveta, dokler klesar Tezej (Henry Cavill) ne priseže, da bo maščeval smrt svoje matere, ki je umrla v enem od Hiperionovih napadov.

Za zgodbo filma Nesmrtni avtorji niso uporabili resničnega sveta antične Grčije in bronaste dobe, pač pa so ustvarili svoj svet, v katerem se sicer gibljejo olimpijski bogovi in titani, vendar je nekaj čisto posebnega. Uporabili so najnovejšo tehnologijo 3D in VFX, da so združili sloje digitalno ustvarjenega sveta in resničnost.

Poleg digitalnih učinkov so zgradili dvajset različnih kulis, vsako z različnim virtualnim svetom, nekatere s pogledom 360 stopinj. Da bi imel več nadzora nad dinamiko in globino, se je režiser odločil za snemanje z običajno 2D-kamero in ustvarjanje 3D-učinkov v postprodukciji. Zato ima po besedah Kena Halsbanda film globino in prostornino, kakršne na platnu še nismo videli.

Tarsem Singh je eden najbolj cenjenih in iskanih režiserjev v oglaševalski skupnosti. Prvi uspeh je doživel z glasbenim videospotom Loosing My Religion za skupino R.E.M., pri filmu je debitiral s filmom The Cell in nadaljeval s filmom The Fall.

Ne spreglejte